Gigi Becali, donație colosală pentru ”Matei Balș”. Multimilionarul ajută bolnavii de coronavirus: ”Nu aveau nimic în spital”

Publicat pe

Gigi Becali a făcut un gest demn de aplaudat pentru Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș' din București. Latifundiarul din Pipera a făcut o donație considerabilă și a ajutat cum a putut în plină epidemie de coronavirus.

Patronul de la FCSB a umplut un camion cu produse pe care le-a donat. Conducerea Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș' a apelat la Gigi Becali și l-a rugat să ajute în aceste momente.

În spital erau foarte multe lucruri care lipseau, iar multimilionarul a sărit în ajutor, astfel încât totul să fie bine, iar oamenii să poată fi tratați în mod corespunzător.

'Cei de la «Matei Balș» mi-au trimis o listă lungă fiindcă nu aveau nimic în spital! Am primit de la ei o cerere, prin care mi s-a solicitat ajutorul. Au spus că au nevoie de scaune, mese, mobilier, camere video, produse de curățenie, mop-uri, televizoare, mai multe lucruri, pentru criza asta cu coronavirusul. Normal că i-am ajutat. S-au dus băieții și au cumpărat tot ce mi-au cerut în primă fază. Iar astăzi (n.r. luni) am primit o altă listă de la ei, iar băieții au plecat deja să achiziționeze tot ce au nevoie. Cum să nu-i ajut?! Doamne-ferește!', a declarat Gigi Becali pentru Cancan.

Citește și: Un pacient infectat cu coronavirus, internat la Spitalul Victor Babeș din București, scuipă medicii care îl tratează: 'Nu ne vom lăsa să fim batjocoriți de cei pe care încercăm să îi salvăm de la moarte'

Gigi Becali se implică în lupta împotriva coronavirus

Latifundiarul din Pipera ajută financiar cu tot ce se poate. Gigi Becali a plătit oamenii de la o fabrică de cămăși să facă măști și halate pentru medici.

„Am vorbit la Braiconf, cea mai mare mare fabrică de cămăși din România. Le-am zis «Băi, nu mai faceți cămăși! De acum încolo lucrați non-stop și faceți măști și halate, vi le cumpăr eu». Cei de acolo au întrerupt producția de cămăși. Spuneau că nu au materiale de măști. Cum să nu fie? Nu avem niște petice? Niște materiale? Să se facă în fiecare zi câte 5.000 de măști și halate, ca să dau la spitale. Le plătesc eu. Vreau să menționez că cei de acolo nu mi-au pus niciun adaos. Doar 10% căt costă mâna de lucru și salariile muncitorilor. 

Doar la Spitalul Matei Balș am dat până acum. Dar m-a sunat cineva de la Spitalul din Rădăuți și voi duce vineri și acolo. Am dat și mese, și scaune. Spuneau oamenii că nu mai au unde să să stea. Făceau teste și stăteau în picioare. Am dus o sută de scaune și nu știu câte mese și paturi. Am dat și 40 de televizoare, telefoane. Am dat vreo 13.000 de euro doar pentru calculatoare și 20.000 de euro pentru un mare scanner. Fata domnului Adrian Streinu Cercel mi-a cerut ajutorul. Streinu Cercel a făcut lista cu ce era nevoie', a declarat Gigi Becali la Antena 3.

Gigi Becali nu se teme de îmbolnăvirea cu coronavirus

Patronul de la FCSB nu îi este frică de COVID-19 și susține că atât timp cât merge la biserică niciun virus nu se va atinge de el. Gigi Becali este foarte credincios și crede în puterea lui Dumnezeu.

„Cel mai mare ajutor pe care îl dau oamenilor este rugăciunea mea, pe care o fac la Biserică. Ajut de 1 miliard de ori mai mult, decât dacă aduc scaune, mese și calculatoare. Mă rog la Hristos și zic «Doamne Iisuse Hristoase, și așa suntem destul de amărâți și vai săracii oameni care vin din țări străine și au muncit acolo ca sclavii pentru a aduce bani familiilor…». Exact așa vorbesc cu Hristos. «Fă o minune pentru poporul nostru! Demonstrează că Sfânta Liturghie de pe pământul românesc îi vindecă pe toți». Și s-au vindecat vreo 19. O să se vinde toți, așa o să facă Dumnezeu. Unde e Sfânta Liturghie e greu cu boala.

 Eu am mai făcut altceva. Zicea lumea că Teodosie (n.r. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului) a folosit o singură linguriță când a împărtășit oamenii… I-am lăsat pe toți înaintea mea când m-am împărtășit. În mod normal intră copiii, bărbații și femeile. Le-am lăsat pe femei înainte și m-am împărtășit ultimul. Cu aceeași linguriță pe care au folosit-o cei de dinainte. Cum să-mi fie frică de coronavirus? Sunt împărtășit. Nu mi-e frică. Mă duc în fiecare zi la Biserică. Liturghie, Liturghie… Cum să îmi fie frică de coronvirus? Se apropie vreun virus sau microb de mine când eu mă rog la Hristos timp de două ore la Sfânta Liturghie? Nu poate niciun coronavirus!', a adăugat patronul FCSB.

FOTO: Facebook

Gigi Becali, donație colosală pentru 'Matei Balș'. Multimilionarul ajută bolnavii de coronavirus: 'Nu aveau nimic în spital'Gigi Becali, donație colosală pentru 'Matei Balș'. Multimilionarul ajută bolnavii de coronavirus: 'Nu aveau nimic în spital'
 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter