Elena Udrea este eliberată din închisoare, după o pedeapsă de trei ani și o lună. Fostul ministru al Turismului părăsește astăzi, pe data de 17 iulie 2025, penitenciarul Târgșor. Tribunalul Prahova a respins contestația Direcției Naționale Anticorupție (DNA), iar decizia este definitivă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Elena Udreea va fi eliberată condiționat după ce instanțele au respins contestațiile Direcției Naționale Anticorupție (DNA). După mai bine de trei ani petrecuți în penitenciar, fostul ministru al Turismului va părăsi închisoarea joi.
Elena Udrea, eliberată condiționat din închisoare după o pedeapsă de 3 ani și o lună
Elena Udreea va ieși mai devreme din închisoare, conform hotărârii luate joi, pe data de 17 iulie 2025, de Tribunalul Prahova, iar această decizie nu mai poate fi schimbată. Curtea a respins plângerea făcută de DNA Ploieşti împotriva hotărârii Judecătoriei Ploieşti, care aprobase eliberarea sa condiționată.
Fostul ministru al Turismului a stat în Penitenciarul Târgșor peste trei ani, iar astăzi urmează să fie pusă în libertate.
„Era încrezătoare că vom avea o soluție pozitivă. Va fi pusă în libertate în scurt timp. Se încheie acest coșmar al doamnei Udrea și al fetiței doamnei Udrea', a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, la Antena 3 CNN.
Joi, pe data de 17 iulie 2025, Tribunalul Prahova a confirmat decizia Judecătoriei Ploiești din data de 1 iulie 2025 privind eliberarea condiționată a Elenei Udrea. Instanța a spus că pedeapsa a început pe data de 16 iunie 2022 și ar fi trebuit să se termine pe 28 august 2027, după ce s-a scăzut timpul petrecut în arest preventiv.
Fostul ministru al Turismului a muncit în închisoare
Judecătoriei Ploiești a explicat că Elena Udrea a arătat semne clare de schimbare, nu a fost sancționată și a avut un comportament bun pe toată perioada în care a fost în închisoare, potrivit Agerpres.
De asemenea, instanța a spus că dosarul arată că ea a fost aleasă și repartizată pentru muncă în închisoare, adunând 81 de zile considerate ca executate datorită activităților desfășurate acolo.
„Potrivit caracterizării întocmite de administrația locului de deținere, instanța a reținut că petenta-condamnată a avut o conduită constant pozitivă pe întreaga durată a executării pedepsei privative de libertate, manifestând o atitudine de respect față de normele instituționale, adaptându-se corespunzător mediului carceral și implicându-se activ în activitățile desfășurate în cadrul programelor de educație și asistență psihosocială.
Activitatea Elenei Udrea rezultă că persoana condamnată a dat dovezi temeinice de îndreptare, fiind propusă pentru liberare condiționată, cu mențiunea că sunt îndeplinite cerințele legale', au scris magistrații.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/07/001-cover-111.jpeg)
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute'
Elena Udrea a primit o condamnare de 6 ani în dosarul „Gala Bute' și trebuie să plătească un prejudiciu de 9 milioane de lei statului. Deși ANAF a început să recupereze banii, a reușit să recupereze doar o mică parte, aproximativ 1%, după doi ani.
Fostul ministru al Turismului a fost trimisă în judecată în anul 2015, iar DNA susține că a organizat un sistem prin care apropiații ei primeau bani de la firme, ca să asigure plata lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea. Banii au ajuns fie direct la ea, fie la persoane și organizații alese de ea.
Sursa foto: arhivă