Epidemiologul Molnar Geza ne dă vești bune: "Infecția COVID-19 nu lasă leziuni irecuperabile în timp" / Ce crede specialistul despre vaccinul anticoronavirus

Publicat pe

Molnar Geza, unul dintre cei mai reputați epidemiologi din România, a vorbit despre riscurile pe termen lung la care sunt supuși pacienții infectați cu noul coronavirus și liniștește populația spunând că virozele respiratorii se vindecă, de regulă, iar COVID-19 nu lasă leziuni irecuperabile în timp.

Epidemiologul Molnar Geza ne dă vești bune: "Infecția COVID-19 nu lasă leziuni irecuperabile în timp" / Ce crede specialistul despre vaccinul anticoronavirusEpidemiologul Molnar Geza ne dă vești bune: "Infecția COVID-19 nu lasă leziuni irecuperabile în timp" / Ce crede specialistul despre vaccinul anticoronavirus

„Ceea ce știm, din punct de vedere științific, e că această infecție cu coronavirus nu lasă leziuni irecuperabile în timp. Totuși, se pot accentua leziunile la persoanele care au bronșite cronice sau repetate infecții pulmonare pe un plămân deja atins. 

Repet, nu am cunoștințe de date științifice conform cărora această boală ar lăsa sechele iremediabile. Virozele respiratorii se vindecă, în general', a declarat Molnar Geza la Digi24.

Nu crede că va apărea prea curând un vaccin anticoronavirus

„Sunt convins că se va găsi vaccinul. Va fi un vaccin deosebit de util dacă privim prognoza potrivit căreia în sezonul următor de epidemii, adică toamna și iarna viitoare, virusul se va reîntoarce inclusiv la noi, dar și la alții. 

Va fi extrem de binevenit pentru imunizarea populației și a persoanelor cu risc major. Totuși, de la cercetarea științifică în fază de laborator și până la producția lui cu posibilitatea de administrare largă trebuie să treacă o perioadă apreciabilă, între 6 luni și un an. 

Eu nu cred că vom avea curând în comerț un vaccin care să poată fi aplicat pentru administrare în masă', a spus Molnar Geza.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter