Explicația medicului Virgil Musta pentru explozia de infectări COVID-19 în România

Publicat pe

România a înregistrat miercuri, 16 septembrie, un record naţional negativ în ce priveşte cazurile COVID-19. Astfel, avem 1.713 noi cazuri de infectări cu coronavirus şi 49 de decese în numai 24 de ore, potrivit Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului. Medicul Virgil Musta are o explicație pentru aceste statistici.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

„Este un bilanţ îngrijorător şi trist în acelaşi timp, pentru că a depăşit mult pragul cu care ne-am obişnuit în ultimul timp. 

Foarte probabil că acest bilanţ de azi se datorează unui număr foarte mare de pacienţi care s-au testat, fiind începutul anului şcolar şi mulţi dintre ei au vrut să vadă dacă merg în siguranţă sau nu la şcoală”, a spus dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, la Antena 3.

Cum perioada de incubaţie a virusului durează până la 14 zile, şcolile sunt scoase din calcul, astfel că scenariul care este luat în calcul la acest moment, pentru „explozia” cazurilor ar fi deschiderea restaurantelor la interior, din 1 septembrie, adică din urmă cu două săptămâni.

„Aproape sigur aceste cifre mari nu sunt consecinţa începerii anului şcolar, pentru că este prea devreme, dar intră în discuţie dechiderea restaurantelor, dacă nu s-au păstrat regulile de protecţie. Astfel, ele pot reprezenta un focar de infecţie important.

Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile: masca de protecţie, distanţa fizică şi igiena mâinilor”, a precizat dr. Virgil Musta, medic aflat în linia întâi în lupta cu virusul.

Unde s-au înregistrat cele mai multe noi îmbolnăviri

În Bucureşti, Cluj şi Suceava s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, odată cu înregistrarea recordului negativ de cazuri din România.

În ce priveşte repartizare pe judeţe, cele mai mutle cazuri noi au fost în Capitală, respectiv 22, urmată de Cluj, 99 cazuri noi COVID şi Suceava, 91.

Şi la Prahova au fost înregistrate 84 de noi bolnavi cu COVID, iar la Vâlcea, 83.

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă