Filme de Crăciun. Cele mai frumoase filme pe care le poți vedea cu familia, de Crăciun

Publicat pe

Crăciunul e o perioadă minunată în care poți petrece timp cu familia, ești mai relaxat și ce poate fi mai frumos decât să te uiți la filme de Crăciun alături de familia ta? Bradul împodobit și atmosfera de poveste, o cană de ciocolată caldă și fursecurile preferate sau o felie de cozonac, toată familia pe canapea privind filme de Crăciun. Pare un basm, însă nu e deloc imposibil dacă știi ce filme să alegi, astfel încât să îi captiveze pe cei mari, dar și pe cei mici.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Crăciunul înseamnă timp pentru familie, gânduri bune pentru prieteni și apropiați, cadouri și multă bucurie. Cu toate că anul 2020 a fost unul cel puțin ciudat, poți alege să îți petreci sărbătorile apreciindu-i mai mult pe cei din jur, bucurându-te de lucrurile pe care le ai și de oamenii cu care le împarți.

Pentru asta, ți-am pregătit o serie de filme de Crăciun cu care vei cuceri toată audiența din casa ta, fie că sunt bunici, adolescenți sau copii.

Iată câteva filme de Crăciun pe care să le vezi împreună cu familia

1. Coșmarul dinaintea Crăciunului (1993)

Dacă ai găsi un oraș în care e mereu Crăciun, ai mai vrea să pleci de acolo? Probabil că nu. Ba chiar ai vrea să-ți aduci și prietenii, ca să vă bucurați împreună de culori, decorațiuni, cadouri, dulciuri, într-un cuvânt, de spiritul celei mai frumoase sărbători din an. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este nightmare-before-christmas_1.png

Asta se întâmplă și în Coșmarul dinaintea Crăciunului, doar că nu ție, ci Regelui Dovleac, Jack Skellington. Pe scurt, Skellington este mai marele orașului Halloween și se ocupă, de obicei, de sperieturi și alte lucruri fioroase, dar la un moment dat descoperă, din întâmplare, drumul către orașul Crăciunului.

În această lume imaginată de incredibilul Tim Burton și creată cu ajutorul a peste două sute de figurine și peste o sută de mii de cadre fotografiate și animate prin chinuitorul proces al stop-motion-ului, fiecare sărbătoare are un oraș al ei. 

Skellington este fascinat până la obsesie de sărbătoarea Crăciunului și pune la punct un plan grandios și bizar în același timp. Nominalizat la Oscar, musicalul fantastic are nota 8.0 pe IMDB și a câștigat un loc în toate listele cu recomandări de filme de Crăciun. 

2. Miracolul din Strada 34 (1994)

Kriss Kringle credea în Moș Crăciun, ba chiar era convins că el însuși este Moș Crăciun. După ce a fost angajat să joace rolul lui Moș Crăciun în magazinul universal Coles, toți copiii din New York credeau că el este adevăratul Moș Crăciun. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este miracle-34-street.png

Toți, mai puțin Susan, de pe Strada 34. Fetița de șase ani știe de la mama ei că moșul nu există, dar începe să aibă dubii și până la urmă reușește să dovedească, împreună cu un avocat ingenios, că Kringle chiar este Moș Crăciun. 

Miracolul din Strada 34 (cu Mara Wilson, pe care o cunoști din producția cinematografică Matilda, bazată pe povestea omonimă a lui Roald Dahl), este un fermecător film de Crăciun, presărat cu un strop de romantism, ce te va învăța să crezi din nou în lucrurile frumoase din viață. 

3. Marea cursă de Crăciun (Arthur Christmas – 2011)

Animația studiourilor britanice Aardman explică tooooot misterul de care este înconjurat Moș Crăciun: de unde știe care sunt copiii cuminți și care sunt cei răi, cum ajung într-o singură noapte cadourile la milioanele de copii din toată lumea (mai ales în apartamentele încuiate – cam ciudat, nu?) și cum reușește să ducă în fiecare an la bun sfârșit o misiune ce pare de-a dreptul imposibilă. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este arthur-christmas.png

În fiecare an, mai puțin într-unul, când un copil nu-și primește cadoul. Noroc că Arthur, fiul Moșului, se străduiește să repare situația. Teribil de amuzant și, în același timp, înduioșător, filmul Marea cursă de Crăciun a fost nominalizat la Golden Globe și abordează într-o manieră proaspătă și (îți dăm un indiciu!) high-tech paradigma sărbătorilor de iarnă. 

4. Elf (2003)

Elf este povestea lui Buddy, un orfan crescut de elfii lui Moș Crăciun, care pleacă la New York, în căutarea tatălui său adevărat. Bineînțeles că nu-i deloc ușor să fii un elf în cinicul și amețitorul New York, iar Buddy trece printr-o mulțime de aventuri extraordinare. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este elf.png

Elf este o altă comedie de Crăciun pe care o poți urmări împreună cu familia în vacanța de iarnă. Garantăm că o să râdeți cu poftă.

5. Omul care a inventat Crăciunul (2017)

Dacă iubești și cărțile, și Crăciunul, trebuie să vezi acest film, pentru că îți prezintă o perioadă extrem de delicată din viața scriitorului Charles Dickens: cele două luni în care a scris O colindă de Crăciun. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este man-who-invented-christmas.png

Constrâns de un termen limită nemilos, deprimat din cauza unor eșecuri literare și amenințat de datorii, Dickens se luptă să-și regăsească inspirația și flerul literar. Când părinții lui decid să-l viziteze pentru o perioadă mai lungă de timp, apare și cumplitul blocaj al scriitorului, iar povestea lui Ebeneezer Scrooge și a celor trei fantome este din ce în ce mai greu de așternut pe hârtie. 

Citește și: Teo Trandafir, dezvăluiri intime despre bărbații din viața ei:'Nu suport să…'. Ce spune despre o nouă căsătorie

Citește și: Augustin Viziru, primele declarații înainte de finala Ferma 2020:„Nu plec capul în fața nimănui, nu tolerez și nu fac compromisuri’/ EXCLUSIV

Citește și: Un vlogger și-a omorât iubita însărcinată, pentru 1.000 de dolari. Scena înfiorătoare a fost transmisă live

Titlul filmului te poate induce puțin în eroare: Charles Dickens nu a inventat Crăciunul, dar a contribuit la popularizarea acestei frumoase tradiții. Pune acest film de Crăciun pe listă și vei vedea o excelentă dramatizare a procesului creator, împachetată într-o irezistibilă atmosferă festivă. 

6. Cronicile Crăciunului (2018)

Produs de aceiași oameni minunați care ți-au adus Harry Potter și Piatra Filozofală, Cronicile Crăciunului este un film de Crăciun pe Netflix de care o să te îndrăgostești. E cu teleportare, mașini furate, brazi împodobiți, prăjiturele, sute de elfi colorați și o misiune de salvare a Crăciunului. Are și partea a doua, așa că sigur nu te vei plictisi.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este christmas-chronicles.png

Dacă îți plac filmele cu Moși Crăciuni neconvenționali, o să-ți placă și această producție cinematografică al cărei ritm alert îți va menține adrenalina la cote ridicate. 

6. Poveste de Crăciun (1983)

O comedie americană de Crăciun pentru nostalgici. Îți mai amintești cum era să-ți dorești foarte, foarte mult o anumită jucărie drept cadou și să-ți petreci toată luna decembrie străduindu-te să-i convingi pe toți adulții care îți ieșeau în cale să ți-o cumpere? 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este unnamed_3.png

Pentru micul Ralphie Parker, Sfântul Graal al cadourilor de Crăciun era pușca cu aer comprimat Red Ryder. Pentru mama, tatăl, profesoara și chiar pentru Moșul de la magazin, pușca respectivă nu era decât un instrument special creat pentru a scoate ochii copiilor, în niciun caz un cadou pentru un băiețel cuminte, care ține la ochii lui. 

7. Singur acasă / Home Alone (1990)

Din lista celor mai bune filme de Crăciun nu putea să lipsească poate cel mai clasic dintre ele. Numeroasa familie McCallister a micuțului Kevin, în vârstă de 8 ani (părinți, unchi, frați, surori și veri) pornesc cu să petreacă sărbătorile Craciunului în străinătate, la Paris, uitându-l acasă pe băiețel.

Cu toate astea, micuțul nu se plictisește deloc, mai ales că doi hoți plănuiesc să jefuiască locuința, crezând-o nelocuită. Curajosul și inteligentul Kevin recurge la tot felul de capcane pentru a-și apăra casa. Cu siguranță, merită văzute și partea a doua și a treia din seria Home Alone.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter