Fostul ofițer MAI, care a infectat medicii de la Spitalul Gerota, a fost externat. Ce pedeapsă urmează să i se aplice

Publicat pe

Ofițerul MAI care a infectat sute de persoane cu coronavirus, pentru că a mințit că a călătorit într-o zonă de risc, a fost externat. Fostul ofițer MAI, fusese internat la Spitalul Gerota și a ieșit în urmă cu 2 zile.

Ofițerul se află în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Scandalul provocat de fostul ofițer a fost imens, asta pentru că el a pornit un adevărat focar de coronavirus, cel puțin 30 de persoane fiind infectate, printre care și soția lui.

Citește și: S-a întâmplat în sectorul 4! Unul dintre pacienții depistați cu coronavirus a împărțit mărțișoare la peste 120 de femei. Ofiterul a mințit și a spus că NU a fost în zone cu risc

Fostul ofițer MAI este în prezent angajat la ADP Sector 4 și este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General. El este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a respectat măsura de autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane.

Fostul ofiţer MAI, pacientul de 60 de ani, a fost plecat din țară și s-a întors în 26 februarie din Israel, însă nu a declarat acest lucru atunci când s-a internat la spitalul de urgenţă Dimitrie Gerota.

El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit 4000. În prezent, în România sunt 4057 de oameni testați pozitiv, iar 157 de persoane au murit.


Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter