Grecia impune noi reguli pentru turiști: din 14 iulie, trebuie să prezinte dovada că nu suferă de COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 3 zile

Publicat pe

Presa bulgară anunță că autoritățile elene au decis ca testele pentru depistarea infecției cu COVID 19 să devină obligatorii la intrarea în țară prin punctul de frontieră Kulata – Promachonas, singura cale rutieră de intrare în Grecia.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Până în prezent, autoritățile elene efectuau teste în mod aleatoriu, în special pentru turiștii care veneau din zone cunoscute pentru un număr mare de noi infectări în ultimele zile.

Începând cu 14 iulie, există noi reglementări decise de autoritățile elene pentru turiștii străini. Potrivit presei din Grecia, Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene.

Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi.

De luni, 6 iulie, Grecia a interzis intrarea pe teritoriul ei a cetățenilor sârbi ca urmare a exploziei de noi cazuri înregistrate în Serbia, situația ce a generat blocaje în vamă, precum precizează și Ministerul Afacerilor Externe.

Ca să intri în Grecia ai nevoie de formular și test COVID-19 negativ, făcut cu mai puțin de 72 de ore în urmă

De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Circa 100 de turiști străini în Grecia au fost confirmați cu COVID-19. Printre aceștia sunt și 3 români, potrivit MAE.

În cursul zilei de joi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit. Acum, însă, toți cei care vor să intre în Grecia vor fi nevoiți să prezinte un test COVID-19 făcut de ei, care să nu fie mai vechi de 3 zile.

Aglomerația era deja unul din inconvenientele de care se loveau turiștii. Conform MAE, luni, cozile se întindeau pe3 kilometri, timpul de așteptare fiind unul de circa 90 de minute. În prima zi de impunere a noilor măsurilor, cozile ajungeau și la 15 kilometri.

Printre turiștii din Grecia infectați cu noul coronavirus se numără și o femeie din România. Ea a sosit în Creta pe 1 iulie cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion.

Conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, femeia a fost transferată în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va face carantina împreună cu un membru al familiei.

Românii erau deja testați în marea lor majoritate la intrarea în Grecia. Problema care a intervenit a fost statutul României, care a devenit țară de zonă galbenă, cu a treia cea mai mare rată de infectări din Europa în ultimele două săptămâni.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter