În ce condiții vom putea merge la mare și la munte după 15 mai. Nelu Tătaru: "Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat"

Publicat pe

Se apropie mult așteptata zi de 15 mai, în care vom intra în starea de relaxare, iar românilor le este încă neclar în ce condiții vor putea pleca în vacanță. Iată ce declară Nelu Tătaru cu privire la măsurile luate pentru momentul ieșirii din starea de urgență și intrarea în perioada de alertă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Mai sunt doar două zile până la intrarea în perioada de alertă și românii sunt nerăbdători să plece în vacanță. Deocamdată însă, chiar dacă acest lucru va fi posibil, există încă niște restricții pe care va trebui să le respectăm, după cum ne avertizează ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citește și: Prima țară europeană care își redeschide litoralul pentru turiști. Autoritățile avertizează, însă: „Nu va exista înghesuială pe plaje”

Plajele nu vor fi deschise

Vestea pentru cei care care se pregăteau deja să-și facă rezervări pe litoral nu este una bună, deocamdată…

„Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge', a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Citește și: Medicul Virgil Musta trage un nou semnal de alarmă în legătură cu noul coronavirus: „Este o complicație care poate apărea. Am avut cazuri…”

Relaxarea va avea loc gradual

Ministrul Sănătății a menționat că, deși ne aflăm pe o curbă descendentă în ceea ce privește pandemia de coronavirus, este foarte important ca gestionarea situației să se facă bine, pentru a putea cât mai curând să reintrăm în normalitate.

„Am înțeles că este o răbdare ajunsă la limită, am înțeles că suntem totuși pe un trend descendent al acestei curbe și am înțeles că lumea a trecut printr-un moment care trebuie gestionat foarte bine.

Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog – unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă – dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un nornal.

Asta va avea loc gradual și progresiv. Se va face cu o monitorizare a celor 14 zile, după cum recomandă și OMS', a declarat Ministrul Sănătății.

Vezi o lista cu rezervatii naturale din Romania unde te poti bucura de natura!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter