Prima țară europeană care își redeschide litoralul pentru turiști. Autoritățile avertizează, însă: "Nu va exista înghesuială pe plaje"

Publicat pe

Suntem conștienți deja că vara nu va mai arăta la fel anul acesta, pe fondul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, mulți încă tânjesc după vacanțe. Vin vești bune din acest punct de vedere, căci țările europene au început deja să anunțe că se va deschide litoralul pentru turiști.

După ce Grecia a anunțat că după data de 1 iulie ar putea deschide sezonul de vară, o altă țară din Europa și-a anunțat intenția de redeschide litoralul pentru turiști. Este vorba despre Croația, iar anunțul a fost făcut de directorul Institutului de Sănătate Publică de la Zagreb.

„Cu siguranţă vom merge pe litoral. Abia aştept să merg la mare, dar nu va exista înghesuială pe plaje”, a declarat Krunoslav Capak, potrivit digi24.ro.

Citește și: Cum va arăta turismul vara aceasta în Europa! Deciziile luate de Grecia și Bulgaria, cele mai populare destinații estivale pentru români.Se vorbește despre pașapoarte de sănătate

Ce măsuri vor lua autoritățile

Totuși, s-au anunțat măsurile ce vor fi luate de către autorități pentru a nu exista riscul de îmbolnăvire sau răspândire a virusului.

„Poliţia locală, operatorii plajelor, autorităţile municipale şi hotelurile vor trebui să se asigure că şezlongurile şi prosoapele nu vor fi unele peste altele, pentru că virusul e încă printre noi”, a mai spus oficialul.

Citește și: Când se deschide sezonul de vară în Grecia. Anunțul oficialilor:”Experiența turistică va fi doar ușor diferită față de anii anteriori”

Asemenea Greciei, și Croația este dependentă puternic de încasările din turism. Croația promovează ideea unui protocol de sănătate, care să se realizeze la nivelul Uniunii Europene, astfel încât oamenii să poată călători.

După data de 18 mai va expira și decizia Croației de închidere a granițelor. Este posibil ca aceasta să fie extinsă, însă se vor mai relaxa măsurile luate în contextul coronavirusului.

Sursa foto: unsplash.com

Citește și: Grecia impune reguli noi pentru turiști! Ce este „pașaportul coronavirus” de care vom avea nevoie pentru vacanțele din vară

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter