Când se deschide sezonul de vară în Grecia. Anunțul oficialilor: "Experiența turistică va fi doar ușor diferită față de anii anteriori"

Publicat pe

În multe țări din Europa au început deja să se relaxeze restricțiile, iar Grecia se numără printre acestea. Mai mult decât atât, prim-ministrul a anunțat deja când s-ar putea să se deschidă țara pentru turiști în acest an.

Este binecunoscut faptul că pentru Grecia turismul constituie o sursă esențială de venit. Numai anul trecut cifrele indică 18 miliarde de euro în economia națională, proveniți din acest sector. Nu mai puțin de 34 de milioane de turiști și-au petrecut vacanțele în însorita Grecie.

Citește și: Mirela Vaida merge la job zilnic, în vremea coronavirusului. Cum își protejează cei trei copii:”Dezinfectez telefonul, volanul maşinii, mă descalț la ușă” / INTERVIU

„În cel mai bun dintre scenarii, Grecia va putea începe activitatea turistică de pe 1 iulie și lucrăm pentru a putea atinge acest obiectiv.

Presupunem că oamenii își vor face teste înainte de a lua avionul și că sunt îndeaproape observați, astfel că experiența turistică va fi doar ușor diferită față de anii anteriori', a declarat Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei într-un interviu acordat televiziunii CNN.

Citește și: Cosmin Precup, paramedic SMURD, luptă în prima linie împotriva coronavirusului:„AZI nu moare NIMENI! La mine mă gândesc doar când ajung acasă / EXCLUSIV

„Turismul se confruntă cu cea mai mare criză a generației noastre”

Reuters relatează că circa 20% din forța de muncă a Greciei se află în turism, iar din păcate, potrivit specialiștilor, acest sector se confruntă cu cea mai mare criză a generației noastre. Charalambos Voulgaris, președintele Asociației Hotelierilor din Corfu, nu se arată prea optimist în ceea ce privește situația actuală, precizând că nici nu se știe dacă toate hotelurile își vor mai putea deschide ușile pentru turiști.

„Turismul se confruntă cu cea mai mare criză a generației noastre. Vom avea rate de ocupare foarte scăzute. Nu știm dacă hotelurile se vor deschide, așa că ne aflăm în fața unor vremuri foarte dificile', a menționat el, în calitate de proprietar a două hoteluri.

Citește și: Ludovic Orban: „România nu a fost pregătită pentru pericolul generat de coronavirus.Epidemia ne-a prins fără stocuri' Ce a declarat despre numărul de teste împotriva coronavirus

La acest moment plajele din insulă sunt goale, cu toate că sunt pregătite pentru turiști.

În Grecia s-au impus restricții începând cu 23 martie, în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus. Măsurile luate au funcționat, bilanțul victimelor fiind relati scăzut în comparația cu alte țări din Europa. Impactul negativ major s-a resimțit la nivelul turismului.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Cum se protejează Cătălin Măruță de coronavirus, în platoul de filmare: 'Mă apropii doar de sunetistul care îmi montează lavaliera, nu avem de ales'. Ce măsuri de prevenție își ia când ajunge acasă, la copii / INTERVIU

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter