Cum se protejează Cătălin Măruță de coronavirus, în platoul de filmare: ”Mă apropii doar de sunetistul care îmi montează lavaliera, nu avem de ales”. Ce măsuri de prevenție își ia când ajunge acasă, la copii / INTERVIU

Publicat pe

Cătălin Măruță continuă să meargă la muncă și-n plină pandemie de coronavirus, fiind nevoit să dezvolte un adevărat arsenal de măsuri de protecție, atât la locul de muncă, cât și atunci când se întoarce acasă, la Andra și cei doi copii ai lor. Vedeta ne-a împărtășit întregul ritual de dezinfectare și igienă, începând cu platoul de televiziune și terminând cu propria locuință.

Cătălin, în contextul în care mulți români lucrează acum de acasă, tu ești în continuare la datorie, pe teren. Cum te descurci, ce măsuri de protecție ai luat ca să te ferești pe tine și pe cei dragi de pericolul virusului?

VIVA! de mai

Așa e, nu credeam că voi prinde astfel de vremuri, cu străzi pustii ca în filme. Eu respect toate regulile de distanțare socială și de igienă, cum probabil fac toți cei care muncesc încă în această perioadă. În primul rând, dezinfectez atent toate suprafețele pe care le atingem frecvent în casă, de la întrerupătoare și clanțe până la telecomenzi, scaune și mese. Folosesc mască de protecție și gel dezinfectant când nu sunt acasă și, deci, nu mă pot spăla pe mâini. Merg rar la cumpărături, în magazine, încerc să fac aprovizionarea o singură dată pe săptămână. Altfel, comandăm. Nu merg cu transportul în comun, folosesc mașina personală sau, pe distanțe mici, merg pe jos. La muncă nu mă apropii decât de câțiva colegi, cum ar fi sunetistul, care îmi montează lavaliera, deci nu avem de ales. Nu am invitați în platou, fac foarte multe interviuri pe skype, adică online. Când mă întorc acasă, mă spăl atent pe mâini și îmi schimb hainele înainte să îi pup pe Andra, David și Eva.

Ai fost atins de virusul panicii în perioada pandemiei? Spune-ne sincer, ai dezvoltat vreo obsesie? Unii spală banii, alții spală toate cumpărăturile, alții fac curat de 10 ori pe zi.

Nu am ajuns să spăl cumpărăturile, deși am citit că există argumente să faci și asta, dar noi am decis să spălăm doar fructele și legumele, ca de obicei. Pe majoritatea alimentelor le preparăm termic, adică le gătim, iar astfel pericolul dispare. Înainte să mâncăm, mai ales dacă atingem ambalaje sau alte lucruri, ne spălăm din nou pe mâini. Bani nu spăl, dar și pentru că folosesc mult cardul, ceea ce făceam și înainte de pandemie. Nu sunt obsedat de igienă, cred că fac doar lucrurile pe care este normal să le fac în aceste condiții extraordinare. Acum două luni, să umblăm cu mască ar fi fost o nebunie, am fi fost ipohondri. Iată că acum este chiar firesc, ne și înghesuim să cumpărăm, dacă avem de unde!

Cum se protejează Cătălin Măruță de coronavirus, în platoul de filmare: 'Mă apropii doar de sunetistul care îmi montează lavaliera, nu avem de ales'. Ce măsuri de prevenție își ia când ajunge acasă, la copii / INTERVIUCum se protejează Cătălin Măruță de coronavirus, în platoul de filmare: 'Mă apropii doar de sunetistul care îmi montează lavaliera, nu avem de ales'. Ce măsuri de prevenție își ia când ajunge acasă, la copii / INTERVIU

Foto: VIVA!, Instagram

Puteți citi interviul integral în numărul de mai al revistei VIVA!
Revista se poate găsi în rețelele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter