Iulia Vântur, despre lupta cu pandemia de coronavirus, din India: "Ne-am izolat complet, în mijlocul „junglei“, nimeni nu intră, nimeni nu pleacă". Cum arată o zi din viața ei, în plină carantină / INTERVIU

Publicat pe

Izolată de două luni într-o casă de vacanță, alături de câțiva membri ai familiei și de mai mulți prieteni, Iulia Vântur trăiește o adevărată aventură în timpul pandemiei de coronavirus. Despre cum se vede pandemia de COVID-19, la 6.000 de kilometri distanță, ne povestește chiar Iulia Vântur, într-o notă extrem de optimistă.

Iulia Vântur, despre lupta cu pandemia de coronavirus, din India: "Ne-am izolat complet, în mijlocul „junglei, nimeni nu intră, nimeni nu pleacă". Cum arată o zi din viața ei, în plină carantină / INTERVIUIulia Vântur, despre lupta cu pandemia de coronavirus, din India: "Ne-am izolat complet, în mijlocul „junglei, nimeni nu intră, nimeni nu pleacă". Cum arată o zi din viața ei, în plină carantină / INTERVIU

Iulia, nu am mai vorbit de mult… Respectiv de la sfârșitul lunii mai 2019, de la petrecerea VIVA! Ce faci, cum ești, ce ai făcut în ultimul an?

Bună! A trecut un an deja?! În ultimul an am făcut ce-mi place cel mai mult, am muncit… în deplasare! (râde) Am început cu filmările pentru un serial de acțiune în UK, apoi am avut show-uri în diverse orașe, filmări pentru videoclipuri în Malta și  Statele  Unite, un turneu de peste o lună în America, o experiență memorabilă, de altfel, și am încheiat cu filmări, tot la Londra, pentru un film de Bollywood, chiar înainte să intrăm în lockdown, din cauza coronavirusului.

Cum se resimte pandemia de coronavirus în India?

Ca peste tot în lume, cu frică în tocul ușii, dar și cu speranța că vom trece repede peste asta. Unii au înțeles gravitatea situației, i-au luat toate măsurile de precauție, alții bravează inconștient și iresponsabil și ies pe străzi, motiv pentru care poliția devine agresivă, pentru a putea păstra controlul. Este trist să văd acest cerc vicios. Sărăcia îi forțează pe oameni să iasă din casă. Sunt familii numeroase, care locuiesc într-o cămăruță, care nu au ce să pună pe masă pentru că nu mai au unde să muncească  cu  ziua,  așa  cum  erau obișnuiți să trăiască. Unii oameni se luptă pentru supraviețuire în India. Este greu de controlat răspândirea virusului într-o ară cu o populație atât de numeroasă ca India, deși s-au luat măsuri eficiente.

Tu cum ești? Ce stare de spirit ai privind acest fapt?

Eu sunt binecuvântată, nu am de ce să mă plâng. Lockdown-ul total m-a prins la o casă de vacanță, în afara Mumbaiului, unde suntem complet izolați. Din fericire, locul ne permite să ne mișcăm. Mă gândesc cu tristețe și cu vinovăție la toți acei oameni care locuiesc într-o cămăruță închisă, cu multe alte suflete.

Sunt optimistă, sunt conștientă că va trebui să avem răbdare, compasiune. Ne plângeam că nu avem timp pentru noi înșine, pentru familie, hobby-uri. Iată că Universul ne-a oferit acel timp. Depinde de noi cum îl folosim. Putem să devenim statici  sau  putem  să învățăm lucruri noi online, să ne focu- săm pe noi înșine, să facem curățenie în minte, suflet, nu doar în sertarele dressing-ului. Sunt atâtea lucruri de făcut, de experimentat. Fiecare provo- care vine cu o lecție, cu un cadou. După această izolare, sper că vom fi diferiți, sper să avem o abordare mai profundă a vieții, sper să avem mai mult respect și recunoștință pentru natură și mediul înconjurător. Acum putem vedea clar câte daune producem naturii  și viețuitoarelor din jur.

Ce măsuri de precauție ți-ai luat?

Nu am mai ieșit din casă de o lună și jumătate (n.r. interviu realizat după Paște). Prima săptămână jumătate, în apartament, apoi, la fermă, exact înainte să înceapă lockdown-ul total. Ne-am izolat complet, în mijlocul „junglei, nimeni nu intră, nimeni nu pleacă, excepție face persoana care ne aprovizionează cu cele necesare, dezinfectăm tot ce vine din afară. Dezinfectantul, săpunul și masca sunt sfinte!

Cum se desfășoară viața ta, acum?

Am încercat să-mi formez o rutină și în izolare. Chiar dacă toate proiectele au înghețat din cauza pandemiei, eu încerc să-mi folosesc timpul pentru a-mi dezvolta diverse aptitudini. Fac în fiecare zi practică vocală, singură sau cu coach-ul meu din UK (eram obișnuită să fac ore online), fac sală,  cardio, mișcare – înțeleg că e o binecuvântare să am spațiu de desfășurare –, echitație, pictură, citesc,  învăț diverse de pe YouTube. Învăț cântece noi. Îmi țin întâlnirile prin telefon, video call. Slavă Domnului, tehnologia ne salvează! Suntem norocoși să trăim în aceste vremuri în care totul e accesibil printr-un click, inclusiv oamenii dragi. Acum, totul se poate face prin internet. Aproape totul. Imaginează-ți cum ar fi fost pandemia asta fără telefon și internet!

Foto: Ștefan Dani pentru VIVA!, Facebook

Puteți citi interviul integral în numărul de mai al revistei VIVA!

Revista se poate gasi în retelele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter