Mirela Vaida merge la job zilnic, în vremea coronavirusului. Cum își protejează cei trei copii: "Dezinfectez telefonul, volanul maşinii, mă descalț la ușă" / INTERVIU

Publicat pe

Este soție, mamă a trei copii și are o carieră de succes. Cu toate acestea, Mirela Vaida nu simte deloc presiunea unei vieți mult prea încărcate. Dimpotrivă, se simte împlinită pe toate planurile și iubește fiecare rol în parte. Nici un sacrificiu nu este prea mare atunci când vine vorba despre cei trei micuți ai săi. Iată cum își protejează prezentatoarea micuții!

Mirela Vaida merge la job zilnic, în vremea coronavirusului. Cum își protejează cei trei copii: "Dezinfectez telefonul, volanul maşinii, mă descalț la ușă" / INTERVIUMirela Vaida merge la job zilnic, în vremea coronavirusului. Cum își protejează cei trei copii: "Dezinfectez telefonul, volanul maşinii, mă descalț la ușă" / INTERVIU

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile ne tot spun să ne luăm măsurile de precauție necesare. Să ne spălăm pe mâini cât mai des, să ne dezinfectăm, să stăm cât mai mult timp în casă, etc. Ce măsuri îți iei tu și ce faci pentru a te proteja? Ce reguli respecți cu sfințenie?

În primul rând, mă spăl de foarte multe ori pe zi pe mâini, dezinfectez telefonul, volanul maşinii şi celelalte obiecte pe care le folosesc foarte des. Când ajung acasă, seara, mă descalţ încă de la uşă, las o parte din haine afară, urc repede, fac un duş, mă schimb în haine curate şi abia apoi îmi iau copiii în braţe. La emisiune, regulile sunt foarte stricte: purtăm măşti, platoul se dezinfectează foarte des, cabinele, absolut tot. Noi, în casă, facem curat aproape zilnic, dezinfectăm toată casa. Sigur, nu e o garanţie că nu te poţi îmbolnăvi, dar noi facem tot ce omeneşte depinde de noi, şi asta cred că ar trebui să facă toată lumea.

Citește și: Iulia Vântur, despre lupta cu pandemia de coronavirus, din India: „Ne-am izolat complet, în mijlocul „junglei, nimeni nu intră, nimeni nu pleacă”. Cum arată o zi din viața ei, în plină carantină / INTERVIU

Mirela Vaida: „Nu sunt panicată din fire şi nu duc situaţia la nivel de panică”

Ai un comportament moderat în ceea ce privește igiena, acum, sau faci parte dintre cei cu adevărat panicați care dezinfectează de 20 de ori pe zi?

Comportamentul meu este moderat. Nu sunt panicată eu din fire şi nu duc situaţia la nivel de panică, pentru că nu aş face decât să îi panichez şi pe cei din jurul meu şi nu ar ajuta la nimic. Am un comportament echilibrat, evit spaţiile aglomerate, vin doar la serviciu şi înapoi acasă. Nu mă întâlnesc cu nimeni, şedinţele le facem doar în teleconferinţe, astfel că distanţa socială este păstrată.

Citește și: Cum se protejează Cătălin Măruță de coronavirus, în platoul de filmare:'Mă apropii doar de sunetistul care îmi montează lavaliera, nu avem de ales'. Ce măsuri de prevenție își ia când ajunge acasă, la copii / INTERVIU

Dar în ceea ce îi privește pe micuți? Ce faci pentru a-i proteja?

Faptul că ei nu ies nicăieri din casă, din curte, cred că e o măsură bună de protecţie. Eu sunt cea care trebuie să se igienizeze foarte bine, înainte să intru în contact cu ei. Pentru că ei sunt obişnuiţi, dinaintea acestei perioade, ca atunci când ajung acasă seara să sară pe mine, să mă ia în braţe, să ne facem „bucheţel', aşa îi spun ei momentului în care ne îmbrăţişăm cu toţii, însă nu facem asta până nu ne-am luat înainte toate măsurile de precauţie.

Mirela Vaida: „Avem timp pentru noi, iar copiii se adaptează foarte uşor”

Acum, că s-au închis școlile și creșele, cum e viața în izolare pentru ei? Cum își ocupă timpul? Copii rezistă cu greu în casă… Ce activități întreprindeți pentru a nu cădea „în mrejele plictiselii'?

Ei nu simt foarte mult restricţiile şi v-am spus de ce. Avem o curte plină cu jucãrii, cu tobogane, cu trambulină, mai intră în casă, se mai uită la desene animate, au un pod al lor cu jucării, o scară din lemn numai bună de folosit la căţărat cât e ziua de lungă. Faptul că noi suntem foarte mult timp acasă, şi eu şi soţul meu, pentru ei e o mare bucurie. Fiindcă noi n-am avut niciodată atât de mult timp de petrecut împreună. Eu îi vedeam pe ei dimineaţa, o oră, până îi duceam la grădiniţă, apoi îi mai vedeam seara, cel mult două ore. Ori acum stau cu ei până la ora 14.30 când plec spre emisiune. Avem timp pentru noi, iar copiii se adaptează foarte uşor.

Citește și: Rutina strictă de care să ții cont de fiecare dată când intri în casă, pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus.Un medic explică ce trebuie făcut, pas cu pas: „Lasă geanta…”

Cum le-ai explicat că trebuie să aibă restricții?

Au înţeles că este o situaţie deosebită, le-am explicat ce este coronavirusul, de ce nu avem voie să ieşim din casă, că există riscul să ne îmbolnăvim cu toţii, că grădiniţele s-au închis ca să nu se îmbolnăvească toţi copiii şi că stau cuminţi fiecare cu părinţii lor acasă şi se joacă. Facem tot felul de activităţi, gătim împreună, scriem, desenăm, pictăm, ne jucăm în nisip, ne plimbăm cu roaba prin curte, că tot mai avem câte ceva de amenajat. Ei nu resimt, sunt foarte bucuroşi, ca într-o continuă vacanţă. Li se mai face dor de grădiniţă din când în când, sau când mai văd câte un parc la televizor mă întreabă <>, dar nu fac din asta un caz. Copiii înţeleg foarte repede, mai ales atunci când ai răbdare să le explici totul şi când îşi văd părinţii acasă şi au parte de şi mai multă atenţie şi afecţiune. Chiar e un timp pe care nu l-am mai avut. S-a sudat foarte tare familia în perioada asta, mie aşa mi se pare.

Sursa foto: PR, Facebook

Puteți citi interviul integral în numărul de mai al revistei VIVA!

Revista se poate gasi în retelele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

Citește și: Reguli ciudate în vremea coronavirusului. Jurnaliștii BBC dezvăluie ce semnifică „servicii esențiale” în cinci state din lume:”Singurul magazin care a rămas deschis era unul care vindea ciocolată”

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter