Interdicțiile pe care le-a primit americanul de 29 de ani care a acceptat să fie vaccinat împotriva COVD-19. Primele declarații ale lui Ian Haydon

Publicat pe

Ian Haydon este specialist în comunicare la Universitatea din Washington și a acceptat să fie „cobai” pentru un vaccin experimental împotriva coronavirusului. Tânărul de 29 de ani a fost de acord cu o serie de interdicții pe care i le-au dat medicii în timpul studiului clinic.

Interdicțiile pe care le-a primit americanul de 29 de ani care a acceptat să fie vaccinat împotriva COVD-19. Primele declarații ale lui Ian HaydonInterdicțiile pe care le-a primit americanul de 29 de ani care a acceptat să fie vaccinat împotriva COVD-19. Primele declarații ale lui Ian Haydon

Pe 4 martie, Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente (Food and Drug Administration – FDA) a aprobat prima fază a studiilor clinice pe oameni a vaccinului mRNA-1273, care conţine molecule din ARN-ul virusului SARS-CoV-2. FDA a acceptat ca potenţialul vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Moderna Therapeutics, să nu mai intre în studii preclinice.

Testul va dura 14 luni, iar scopul său este de a demonstra siguranţa vaccinului. Nu este planificată infectarea în mod deliberat a voluntarilor care sunt vaccinaţi în acest studiu.

Ian Haydon, în vârstă de 29 de ani, a primit prima doză de vaccin în 8 aprilie, urmând să mai primească una în aproximativ o lună.

Potrivit procedurii, toţi participanţii la studiu semnează un formular de consimţământ de 20 de pagini prin care declară că înţeleg că există anumite riscuri şi că este probabil ca vaccinul să nu îi ajute. De asemenea, voluntarii sunt de acord să facă un test de sânge de mai multe ori în lunile următoare şi, de asemenea, să nu conceapă copii în timpul studiului.

„Am auzit despre studiu de la un coleg de laborator. Am trimis informaţii despre starea mea de sănătate; doreau să-mi ştie istoricul medical şi vârsta. Nu mă aşteptam să mă contacteze, au avut mii de răspunsuri', a afirmat Ian, potrivit News Medicine. Acesta a mers apoi pentru a i se face analize de sânge şi a fi evaluat din punct de vedere medical. După confirmarea faptului că este apt pentru a participa la studiu, şi-a dat acordul pentru a fi unul dintre cei pe care se testează potenţialul vaccin împotriva coronavirusului.

Părinții sunt mândri de el

Haydon a afirmat că, în ciuda faptului că mama sa s-a declarat puţin îngrijorată, ambii săi părinţi sunt mândri de el.

„Este un vaccin ARN-m. O parte din codul genetic al virusului se află în vaccin, într-o nanoparticulă lipidică, care este în esenţă o bilă de grăsime. Când este injectat la un pacient ca mine, se presupune că va produce o proteină, în acest caz proteina spike a coronavirusului. Aceasta este ceea ce ar trebui să-mi determine sistemul imunitar să reacţioneze şi să producă anticorpi. Vaccinul livrează materialul genetic şi nu proteina direct', a afirmat acesta, citează descoperă.ro.

În privinţa riscurilor la care se expune, americanul a afirmat că a luat în calul trei. Primul este un şoc anafilactic, care poate fi „o problemă pentru un număr mic de oameni şi nu este un risc unic pentru acest studiu'. Al doilea este că nu se ştie dacă vaccinul este relevant pentru COVID-19 şi că nu va agrava de fapt boala. Iar ultimul risc este cel „neanticipat'. „Acesta există pentru orice vaccin, în special la unul bazat pe tehnologie nouă', a mai spus Ian Haydon.

foto: Twitter

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter