Un medic legist italian a studiat asemănările dintre COVID-19 și HIV și vorbește despre tratamentul pe care îl așteaptă o lume întreagă: "Cel mai probabil ne va salva un medicament, nu un vaccin"

Publicat pe

Medicul legist Pasquale Mario Bacco, împreună cu o echipă de 13 colegi, studiază virusul bolii Covid-19 de câteva luni, în laboratorul său din Bari, în regiunea Puglia din sudul Italiei. Medicul nu este, însă, optimist în privința unui vaccin care să anuleze riscul de infectare cu noul coronavirus.

Un medic legist italian a studiat asemănările dintre COVID-19 și HIV și vorbește despre tratamentul pe care îl așteaptă o lume întreagă: "Cel mai probabil ne va salva un medicament, nu un vaccin"Un medic legist italian a studiat asemănările dintre COVID-19 și HIV și vorbește despre tratamentul pe care îl așteaptă o lume întreagă: "Cel mai probabil ne va salva un medicament, nu un vaccin"

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„Nu va exista vaccin', a declarat fără niciun fel de emoții medicul legist Pasquale Mario Bacco.

„Pe noi ne-a interesat să înțelegem incidența acolo unde nu s-a manifestat boala', a declarat Bacco.

În acest scop, a testat 7038 de persoane aparent sănătoase, fără simptome, pentru a le verifica anticorpii. Toate persoanele testate serologic sunt angajații unor companii din regiune.

Pornind de la acel eșantion reprezentativ, concluzia a fost clară. Chiar dacă foarte mulți sunt asimptomatici, peste 30% din populația italiană a luat contact cu Covid-19, consecința fiind dezvoltarea de anticorpi. Din 7038 de persoane testate, 2336 au ieșit pozitive, un procent exact de 33,6%.

La 1779 dintre persoanele infectate, s-au găsit imunoglobuline G datate sau IgC.

 „Înseamnă că aceste persoane intraseră deja în contact cu virusul cu cel puțin trei luni și jumătate înainte, s-au îmbolnăvit și au dezvoltat anticorpii, deși sunt asimptomatice', a precizat Bacco.

Aproape 90% dintre persoanele infectate analizate nu au manifestat niciuna dintre simptomele atribuite COVID.

Iar acum vine concluzia îngrijorătoare a centrului de cercetare din Italia, similaritățile cu HIV și motivul pentru care un vaccin este imposibil. 

„Din acest punct de vedere, COVID este ca HIV. Sunt viruși care prezintă mutații. S-ar putea ca populația să fie chemată să fie supusă vaccinului în iunie, dar același vaccin nu va mai fi de ajutor în octombrie. Eu am văzut în laborator mutațiile acestui virus, este aproape ca HIV, deci un vaccin nu va exista niciodată.

Singurul lucru care ne va salva, dacă virusul ar deveni mai agresiv, este un medicament specific. Astăzi, persoanele seropozitive au o speranță de viață egală cu o persoană sănătoasă, datorită unui medicament. Duc o viață foarte normală, doar că trebuie să ia una, sau două sau trei, dar, de obicei, o pilulă pe zi, deoarece au un retroviral care intră în sânge și acest lucru ajută. Și la fel va fi și pentru COVID', a declarat medicul italian, citat de playtech.ro.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter