ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu COVID-19. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost adus cu elicopterul la Matei Balș

Publicat pe

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Pimen a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Acesta a fost adus la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, din București, unde va fi tratat pentru COVID-19.

Arhiepiscopul Sucevei, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat aseară, pozitiv, la testele pentru noul coronavirus, în jurul orelor 22:00, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Boala a fost confirmată luni, după ce Arhiepiscopul a ajuns la Spitalul de Urgență din Suceava, având simptomele bolii.

ÎPS Pimen are COVID-19. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost adus cu elicopterul la Matei Balș

Acesta a fost adus la București, în timpul nopții trecute, cu un elicopter al aviației, împreună cu un al pacient care trebuia transportat la Instititul Matei Balș din Capitală. În acest moment, IPS Pimen are forme severe de pneumonie.

Cele mai multe persoane care intră în contact cu acest virus, dar și cele mai sensibile și cu un sistem imunitar vulnerabil sunt persoanele vârstince, mai ales cele de peste 65 de ani.

Specialiștii au demarat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili contacții și pentru a se vedea cum s-a transmis virusul, potrivit Digi 24. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter