Klaus Iohannis anunță carantină totală în România. Măsurile recomandate devin obligatorii. Cum vor fi cetățenii afectați și ce pedepse se aplică dacă se încalcă legea

Publicat pe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că măsurile care erau recomandate anterior devin obligatorii pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii coronavirus.

Tocmai am încheiat o ședință de lucru pe care am convocat-o astăzi. Au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de interne, și ministrul Sănătății. Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă. Am discutat împreună măsurile suplimentare care se cer luate în această periaodă și pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația de a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost până acum o recomandare, devine acum o obligație, după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot merge la serviciu și să își facă cumpărăturile necesare. Aceste restricții devin obligații. Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru că e nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral. ', a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a mai declarat că persoanele care se află în carantină vor fi supravegheate electronic. Totodată, președintele a cerut ajutorul armatei pentru a suplimenta forțele de ordine publică. Restricțiile intră în vigoare de mține

Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, armata va pune la dispoziție personal care să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție. Un punct special, persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor, să stea tot timpul acasă. Am discutat și alte măsuri care se cer luate fie prin OUG fie prin hotărâri de guvern sau ordine militare. Aceste restricții vor fi prelucrate astăzi într-o ordonanță militară și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine' , a spus Klaus Iohannis.

Au fost confirmate, marți, 186 de cazuri noi de coronavirus în România, numărul total ajungând la 762. Dintre acestea, 79 au fost declarate vindecate și externate. În același timp, au fost înregistrate și opt decese la persoane în vârstă, cu alte afecțiuni medicale, din București, Suceava, Craiova și Iași.

Polițiștii au deschis 154 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au dat 903 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină, în timp ce Poliția de Frontieră a deschis patru dosare penale în care sunt cercetate 18 persoane pentru fals în declarații.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter