Klaus Iohannis: „Persoanele infectate cu coronavirus sunt în stare bună. Asta ca să distrugem mitul că virusul este ucigaș”

Publicat pe

Președintele Klaus Iohannis a întrebat oficialii care este starea de sănătate a românilor testați pozitiv cu coronavirus. Iohannis a precizat că în marea lor majoritate, cetățenii români au o stare bună.

'Înainte să spun două cuvinte despre măsurile economice pe care le vom adopta în urma crizei coronavirusului, aș dori să vă spun că m-am interesat un pic de starea celor găsiți pozitiv și am constatat că starea lor este bună. Mai mulți dintre ei nu au niciun simptom, unii au doar simptome ușoare de răceală, iar pentru unii mai în vârstă au o stare de sănătate acceptabilă. Asta ca să distrugem mitul că acest virus este unul ucigaș, pentru că am citit o serie de scenarii apocaliptice.

Sunt foarte mulțumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză, măsurile au fost luate la timp și vreau să-mi exprim aprecierea pentru felul în care acționează autoritățile.', a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis se află la Palatul Victoria, la reuniunea grupului instituțional pentru evaluarea impactului în economie a coronavirusului.

La reuniune a participat și premierul Ludovic Orban, dar și mai mulți miniștri, între care ministrul Sănătății, Victor Costache, și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Este prima reuniune a acestui for care ar trebui să evalueze care este impactul coronavirusului în economie.

Pe pagina de Facebook, președintele a făcut apel la calm, punând pe primul loc sănătatea oamenilor.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero, orice alte lucruri trec în plan secund. În această seară, am discutat cu liderii statelor Uniunii Europene despre situația privind infecția cu noul coronavirus. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză și să oprim răspândirea virusului.

Până acum, numărul mic de cazuri confirmate în România se datorează în bună parte măsurilor preventive, care, oricât de drastice ar părea și oricât disconfort ar provoca, sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. Știu că pentru mulți aceste măsuri înseamnă să facă unele sacrificii, dar este vital să le facem acum, pentru a-i proteja pe viitor de sacrificii mult mai mari pe cei dragi nouă, familia, părinții și bunicii noștri.

Transmit un mesaj de solidaritate compatrioților noștri din Italia, pe care îi îndemn să urmeze recomandările autorităților și să ia toate măsurile de prevenție pentru a-și proteja sănătatea. Am cerut tuturor autorităților statului român să fie mobilizate pentru a le oferi asistență.

Dragi români, depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră!'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter