Lista roșie a locurilor unde ne putem infecta cu COVID-19: unde poți contracta cel mai ușor coronavirusul

Publicat pe

Creșterea accelerată a cazurilor de coronavirus trage un nou semnal de alarmă în privința respectării regulilor de distanțare socială. Raed Arafat a specificat care sunt, conform Organizației Mondiale a Sănătății, locurile cele mai periculoase, unde ne putem infecta cu COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Pe 9 iulie, România a înregistrat din nou un număr imens de cazuri de coronavirus – 614, după ce, cu o zi în urmă, au fost înregistrate 555, un record de la debutul pandemiei de coronavirus.

Astfel, Raed Arafat, a menționat, la Digi24, care sunt cele mai periculoase locuri pentru transmiterea coronavirusului, citând o listă făcută de Organizația Mondială a Sănătății.

„În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase”, a declarat Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citește și: Confesiunea unui agent MI5 aflat pe patul de moarte: „Am ucis-o pe Prințesa Diana pentru că știa secrete ale Familiei Regale”. De necrezut cine a ordonat crima!

Masca trebuie purtată în spațiile închise

Raed Arafat a insistat în continuare asupra purtării măștii, menționând care sunt locurile de nivel portocaliu, cele unde periculozitatea nu este la fel de ridicată, însă unde este, de asemenea, nnecesar să păstrăm regulile.

„După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologia, avem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască –, restaurantele în spațiu închis”, a mai spus Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a declarat că președintele Klaus Iohannis „are dreptate' când spune că, dată fiind situația actuală a cazurilor de coronavirus în România, nu se poate pune problema unei noi relaxări.

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri', a conchis Arafat.

Citește și: Declarația lui Klaus Iohannis, după ce în România s-au înregistrat 614 noi cazuri de coronavirus: 'Pandemia a generat o criză la nivel mondial…'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter