Studiu din Coreea de Sud: mai sunt contagioase persoanele care s-au reinfectat cu COVID-19? După rezultate, autoritățile iau în considerare revizuirea protocoalelor

Publicat pe

Există persoane care au contractat coronavirusul, apoi s-au vindecat și s-au reinfectat. Un nou studiu sud-coreean ne spune dacă respectivii oameni mai pot răspândi virusul.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Pentru a dezlega toate misterele ce țin de coronavirus, oamenii de știință au făcut tot felul de cercetări. Cel mai recent studiu, în care au fost implicați 285 de oameni, arată în ce măsura mai pot răspândi infecția persoanele care s-au reinfectat cu noul coronavirus.

Citește și: Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă privind coronavirusul:”Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor”

Potrivit cercetătorilor din Coreea de Sud, nu mai poate transmite virusul o persoană care a avut COVID-19, apoi s-a vindecat și s-a reinfectat

Cunoscuți și ca pacienti „re-pozitivi”, se pare că aceștia nu mai pot răspândi o infecție persistentă. Specialiștii au preluat probe de virus de la aceștia și, cum nu au putut fi multiplicate în cultură, s-a ajuns la concluzia că persoanele în cauză eliminau particule de virus neinfecțioase sau moarte.

În plus, studiul mai indică și faptul că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face diferența între particulele de virus moarte și cele viabile, lucru care ar putea induce în eroare, cum ar fi că cineva care este din nou testat pozitiv cu noul coronavirus rămâne și contagios.

Citește și: Dana Rogoz, pe ultima sută de metri cu sarcina: „În momentul acesta am contracții”. Actrița va fi nevoită să facă testul pentru coronavirus înainte de a naște

Studiul vine astfel cu vești excelente, în primul rând pentru zonele care dorsc să se deschidă, notează mediafax.ro. În urma acestor rezultate, autoritățile iau în considerare inclusiv revizuirea protocoalelor, astfel încât oamenii să se poată întoarce la serviciu sau la școală după ce și-au revenit și au finalizat perioada de izolare.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Cum să faci cumpărături în siguranță în contextul coronavirusului. 8 sfaturi prețioase de la ANPC, de care fiecare persoană ar trebui să țină cont: „Este de evitat…”

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter