Masca trebuie purtată și în mașina personală. Recomandările făcute de Raed Arafat: ”Geamurile ar trebui lăsate întredeschise”

Publicat pe

Masca ar trebui purtată chiar și în mașina personală este anunțul făcut de Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre măsurile de protecție care ar trebui respectate de români.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Deși traficul s-a îngreunat, Raed Arafat consideră că este un lucru bun că românii au ales să folosească mașina personală pentru a se deplasa în locurile unde au nevoie. Astfel că, răspândirea infectării cu noul coronavirus este mai limitată.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj. Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate', a spus Raed Arafat.

Citește și: Persoanele care poartă lentile de contact, expuse riscului de infectare cu noul coronavirus. Ce reguli trebuie să respecte, potrivit specialiștilor

Geamurile mașinii trebuie lăsate întredeschise

De asemenea, Raed Arafat a declarat că masca trebuie purtată în mașina personală atunci când se află și alte persoane cu tine. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență recomandă ca geamurile automobilului să fie lăsate întredeschise, pentru ca aerul din mașină să circule și să nu se acumuleze eventuali aerosoli încărcați viral.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă', a spus Raed Arafat. Un sfat perfect valabil și pentru călătoria cu taxi, a adăugat el.

Citește și: Ministrul Sănătății vine cu vești bune: „De la 15 iunie am putea avea plajele deschise. Vom începe un sejur sau un sezon turistic cum…'

FOTO: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter