Ministrul Sănătății vine cu vești bune: "De la 15 iunie am putea avea plajele deschise. Vom începe un sejur sau un sezon turistic cum..."

Publicat pe

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru vine cu vești bune pentru români. Se pare că dacă se vor respecta regulile și dacă nu se vor mai înregistra foarte multe cazuri de coronavirus, măsurile s-ar putea relaxa într-atât încât la 1 iunie să se deschidă terasele, iar începând cu 15 iunie chiar și plajele.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ministrul Sănătății susține că relaxarea se va face progresiv, în funcție de cum evoluează situația.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că după două luni în care am încercat – și cred că am reușit – să gestionăm o situație, orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale – sportul individual, îngrijiri persoanel, stomatologia – acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin', a menționat Nelu Tătaru.

Citește și: Când se redeschid mall-urile? Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat azi:'Ne gândim după următoarele trei luni'

Nelu Tătaru: „La 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie – plajele”

„Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greșit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru', a mai completat Nelu Tătaru.

În următoarele două săptămâni am putea auzi noi vești bune. În urma unor evaluări și după ce vor trece două săptămâni de la primele măsuri de relaxare, în cazul în care acestea vor fi avut efectul scontat, atunci vor surveni noi măsuri de relaxare, ce ar putea include deschiderea teraselor și a restaurantelor și poate, după alte două săptămâni, chiar și a plajelor.

„Ce facem facem evaluând. Noi evaluăm la 14 zile primele măsuri pe care le-am pus, 14 zile corespunzând acelei perioade de incubație. Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare într-un timp 2. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele', a subliniat ministrul.

Citește și: A intrat în vigoare starea de alertă:ce presupun măsurile de relaxare! Purtarea măștii în spații închise devine obligatorie

Nelu Tătaru: „Sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări”

Ministrul Sănătății a precizat că încă se mai observă creșteri exponențiale ale cazurilor și ne-am putea întoarce la măsurile restrictive dacă se înrăutățește situația. Numai dacă se observă ameliorări, vom avea parte de relxare. Totul depinde numai de comportamentul populației: să poarte măști în spații închise și să respecte distanțarea socială. În aceste condiții am putea chiar să nu mai avem de completat declarația atunci când părăsim localitatea de la 1 iunie.

„Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le vom păstra și atunci… Este o vară de încercare', a mai spus Nelu Tătaru la Digi24.

Sursa foto: pixabay

Citește și: Ce sancțiuni îi așteaptă pe românii care nu vor purta masca de protecție în spații închise după data de 15 mai

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter