Medic din Spania, mărturisiri cutremurătoare, cu ochii în lacrimi: "Spitalele intră în colaps și aici deja trebuie să alegi cine trăiește și cine moare"

Publicat pe

Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa de coronavirus. Cu peste 39.000 de cazuri și peste 2.800 de decese, statisticile sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Un medic spaniol, ajuns la disperare, și-a strigat durerea în legătura cu situația actuală.

La fel ca Italia, Spania se luptă cu o situație critică din pricina noului coronavirusului.

Cadrele medicale par că au ajuns la capătul puterilor, având în vedere lupta teribilă pe care sunt nevoiți să o ducă în fiecare zi. Un medic spaniol deznădăjuit povestește că deja se pune problema de a alege cine să moară și cine să trăiască. Pentru ca tinerii să trăiască, medicilor li s-ar fi cerut să lase pacienții în vârstă să moară, întrucât nu sunt suficiente ventilatoare.

Medicul s-a filmat și a transmis un mesaj de-a dreptul cutremurător. Bărbatul nu-și poate stăpâni lacrimile și este, pur și simplu, răpus de durere, notează spynews.ro.

'Îmi este greu să transmit acest mesaj și îmi curg lacrimile. Am primit câteva mesaje în care ni se spune că persoanelor de peste 65 de ani li se scot ventilatoarele, în Madrid și sunt lăsate să moară, pentru că nu sunt suficiente și trebuie să le dea celor mai tineri.

Trebuie închis Madridul și trebuie echipamente medicale, pentru că altfel nu se va putea opri propagarea acestui virus! Vă rog să transmiteți, să distribuiți, ca să se știe! Deja trebuie să alegem pe cine nu intubăm, pentru că nu sunt ventilatoare. 

Cum le va păsa politicienilor de situația economică viitoare dacă nu dau doi bani pe viața de acum a personalului din sănătate. Cum se vor ocupa de economie, dacă nu se ocupă de viețile noastre?

Asta se întâmplă. Barca se scufundă, spitalele intră în colaps și aici deja trebuie să alegi: cine trăiește și cine moare. Așa că să transmitem tuturor. Sunt medic în Madrid. Aceasta nu e o minciună, este adevărul. Este ceea ce se întâmplă în spitalele din Madrid.

Nu îi putem lăsa să moară pe oamenii care au ridicat această țară„, a declarat medicul.

Sursa foto: captura Antena 1

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter