După aproape 3 luni de pandemie, medicii de la Spitalul din Rădăuți anunță colapsul: "Suntem epuizați fizic și psihic. Lucrăm ture de 12 ore, nu măncăm, nu bem apă..."

Publicat pe

Medicii de la Spitalul din Rădăuți anunță că sunt în pragul epuizării, după ture de 12 ore pe zi, în care nu au timp să mănânce sau să bea apă.

După aproape 3 luni de pandemie, medicii de la Spitalul din Rădăuți anunță colapsul: "Suntem epuizați fizic și psihic. Lucrăm ture de 12 ore, nu măncăm, nu bem apă..."După aproape 3 luni de pandemie, medicii de la Spitalul din Rădăuți anunță colapsul: "Suntem epuizați fizic și psihic. Lucrăm ture de 12 ore, nu măncăm, nu bem apă..."

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

De asemenea, se poate întâmpla, așa cum povestește Alina Sorodoc, medic la Compartiment de Primiri Urgențe de la Spitalul Rădăuți, să fie un singur om pe tură și să nu se poată ocupa de zecile de cazuri care ajung la spital.

„Ne descurcăm foarte greu. După atâtea săptămâni nu mai rezistăm. De la început noi ne-am susținut unii pe alții, am zis că doar așa putem ajuta colegii din Suceava.

Suntem epuizați, după multe săptămâni de foc, și fizic, și psihic, avem nevoie de colegii noștri specialiști de la spitalul județean. Lucrăm ture de 12 ore, nu mănânci, nu bei o cană de apă, muncești non stop. Am avut ture cu 45 de ambulanțe, din care 13 venite în același timp, cu patologii foarte grave.

Dacă vin 10 accidente vasculare cerebrale deodată, așa cum am prins eu pe tură …. cu un singur om este foarte greu. Cine poate gestiona situația, să ne ajute.

Am avut echipamente din prima zi, din compartimentul din care fac parte nu a fost nimeni infectat.

Mergem până o să cădem cu totul. Cei mai mulți avem ture de 12 ore, sunt trei radiologi care fac non stop computer tomograf, radiografii, nu te mai poți înțelege cu ei, atât de mult muncesc. Am avut senzația să renunț, dar am mers mai departe, ne-am susținut unii pe alții. Au fost săptămâni întregi, ca pe câmpul de război.

Nu am primit stimulentul financiar, managerul ne-a promis că ne va da dumnealui bani, nouă, celor care luptăm în prima linie, nu știu de unde. Nu ne-am gândit la bani, ne gândim cum să ajutăm pacienții să beneficieze de consult de specialitate în timp cât mai scurt”, a povestit Alina Sorodoc la Digi 24.

Citește și:

Medic de urgență, dezvăluiri cutremurătoare despre suferința bolnavilor de COVID-19, pe patul de spital: 'Când pacientul are nevoie de mașină să respire, se face în comă artificială sau indusă'

Mărturia emoționantă a unei studente la Medicină, din Sibiu. Irina și familia ei au fost infectați cu COVID-19: „Bunica a murit. Eu și părinții ne-am tratat acasă!”

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter