Medicii români explică evoluția simptomelor la bolnavii de COVID-19. Ce se întâmplă din prima zi până în ziua 17, când pacientul e vindecat

Publicat pe

Un grup de medici români a realizat, schematic, evoluția simptomelor la bolnavii de COVID-19, din prima zi a bolii și până în ziua a 17-a, moment în care pacientul își revine și este externat.

Un grup de medici români a realizat un material despre evoluția simptomelor la bonavii de COVID-19, prezentând schematizat modul în care avansează boala din prima și până în a 17-a zi, când intervine vindecarea, dar și diferențele dintre gripa comună și coronavirus, detalii care vin în ajutorul celor care suspicionează că s-au infectat.

În prima zi, bolnavul prezintă febră, tuse seacă şi posibile stări de oboseală. În ziua a cincea, bolnavii, mai ales cei în vârstă, se pot confrunta cu greutăţi de respiraţie. În ziua a şaptea, pacienţii necesită internare, iar 24 de ore mai târziu este posibilă conectarea la ventilatoare. În ziua a zecea, dacă lucrurile se înrăutăţesc, pacientul ajunge la Terapie Intensivă. După 17 zile de la debutul bolii, în principiu, pacienţii îşi revin şi sunt externaţi. 
Nu la toată lumea însă virusul acționează în același mod: nouă din zece pacienţi infectaţi cu coronavirus au prezentat febră, iar şase din zece s-au plâns de tuse seacă. Apoi, un pacient din şapte a prezentat dureri în gât sau musculare, iar o parte dintre cei infectaţi au spus că au avut probleme digestive, diaree sau greaţă, se mai arată în postarea grupului „Suntem Cadre Medicale'. 

Evoluția simptomelor la bolnavii tipici de COVID-19

PRIMA ZI: Bolnavii prezintă febră. Este posibil să simtă oboseală, dureri musculare şi să fie chinuiţi de o tuse seacă.

A CINCEA ZI: Bolnavii se pot confrunta cu dificultăţi de respiraţie, în special dacă sunt înaintaţi în vârstă sau dacă se confruntă cu probleme grave preexistente de sănătate

A ȘAPTEA ZI: În medie, bolnavii sunt transportaţi la spital la o săptămână de la contractarea virusului.

A OPTA ZI: 15% dintre bolnavi dezvoltă un sindrom de detresă respiratorie acută. Devine necesar aparatul de ventilaţie.

A ZECEA ZI: Majoritatea bolnavilor ajung la Terapie Intensivă. Un procent mic (circa 3% din bolnavi) pierd lupta cu viaţa la circa 18,5 zile de la infectarea lor.

A 17-a ZI: Bolnavii care îşi revin după Covid-19 primesc în general bilet de ieşire din spital, după două săptămâni şi jumătate de boală.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter