Medicul Alexandru Rafila, declarații surprinzătoare: "Avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe"

Publicat pe

Medicul Alexandru Rafila susține că nu se știe exact numărul real de cazuri de coronavirus în România, însă este posibil să fie de zece ori mai multe cazuri de infectare.

Medicul Alexandru Rafila, declarații surprinzătoare: "Avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe"Medicul Alexandru Rafila, declarații surprinzătoare: "Avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe"

Medicul susține că este destul de dificil să cunoaștem cifra reală a numărului de cazuri, având în vedere că există multe persoane asimptomatice. În egală măsură, la fel se întâmplă și cu gripa: de regulă, numărul celor diagnosticați este mult mai mic decât numărul celor care au boala.

Citește și: Masca și mănușile îți pot face mai mult rău, decât bine, dacă le folosești greșit.Alexandru Rafila a explicat cum se utilizează corect și cum te ferești de bacterii

'Nici nu avem mult, avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe, dar, raportat la populaţia României, 120.000 o să vedeţi că este un procent extrem de redus. Din cauza asta nu cred că în România am avut o circulaţie extrem de intensă a virusului, am avut în unele locuri ca Suceava. Nu poţi să compari Suceava nici măcar cu Bucureşti, pentru că am avut la Suceava 3.000 de cazuri, marea majoritate în oraşul Suceava – cel puţn 2.000 de cazuri, un oraş cu 120.000 de locuitori. Am avut la un moment 1.000 în Bucureşti, unde avem 2 milioane de locuitori. Diferenţele sunt foarte, foarte mari. Înseamnă că acolo a circulat foarte mult virusul şi acolo trebuie să iau nişte măsuri', a precizat Alexandru Rafila șa Digi24.

Citește și: Andreea Esca a renunțat la verighetă și alte bijuterii de frica infectării cu virusul COVID-19.Reacția medicului Alexandru Rafila: „Gestul ei…”

În egală măsură, el mai susține că a observat faptul că în majoritatea țărilor se înregistrează mult sub 1.000 de cazuri la milionul de locuitori.

'Avem în toate tările mult sub 1.000 de cazuri la milionul de locuitori, în Europa de Vest este mult peste. Nu avem o explicaţie în momentul de faţă. A fost un studiu care nu s-a finalizat, cum că aici copiii primesc vaccinul BCG la naştere, care induce un anumit timp de imunitate. Nu avem o explicaţie. Noi practic avem numărul de cazuri la milionul de locuitori similar cu numărul de cecese la miionul de locuitori din alte ţări. Este incredibil', a conchis el, potrivit gândul.ro.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Alexandru Rafila, anunț important despre coronavirus.Când vom putea reveni la viața 'normală'

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter