Andreea Esca a renunțat la verighetă și alte bijuterii de frica infectării cu virusul COVID-19. Reacția medicului Alexandru Rafila: "Gestul ei..."

Publicat pe

În contextul pandemiei de coronavirus, Andreea Esca a luat decizia de a renunța la verighetă și alte bijuterii. Care a fost reacția profesorului Alexandru Rafila în legătură cu gestul prezentatoarei!

Andreea Esca a renunțat la verighetă și alte bijuterii de frica infectării cu virusul COVID-19. Reacția medicului Alexandru Rafila: "Gestul ei..."Andreea Esca a renunțat la verighetă și alte bijuterii de frica infectării cu virusul COVID-19. Reacția medicului Alexandru Rafila: "Gestul ei..."

Cu toate că nu a renunțat niciodată în 23 de ani de căsnicie cu Alexandre Eram la verighetă și inel de logodnă, după cum chiar ea a declarat, Andreea Esca a luat încă din luna martie hotărârea drastică de a renunța la toate bijuteriile în contextul COVID-19.

„Nu port nici un inel în această perioadă, dar făcând ordine prin casă am dat peste inelul de la voi, Claudia, Magda, și m-am gândit că ar merge perfect pentru campania noastra. Mi-e dor de noi', a menționat Andreea Esca zilele trecute pe Instagram.

Citește și: Cine este Alexandru Rafila, medicul care ne aduce vești despre evoluția pandemiei de coronavirus.Din anul 2000 a activează ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, profesor doctor Alexandru Rafila, a precizat în urmă cu ceva timp că ar fi ideal ca personalul medical, dar și alți lucrători care intră în contact cu alte persoane să respecte o altă regulă de bază, și anume să renunțe la bijuterii sau alte accesorii care le-ar putea îngreuna procesul de dezinfectare adecvată a mâinilor.

Alexandru Rafila: „Riscul că Andreea Esca să transmită virusul e foarte redus”

Medicul a reacționat și după ce a aflat că Andreea Esca a renunțat la bijuterii.

Citește și: Alexandru Rafila, anunț important despre coronavirus.Când vom putea reveni la viața 'normală'

Gestul ei este corect, dar trebuie să existe această deprindere la tot personalul medical. Riscul că Andreea Esca să transmită virusul este foarte redus, dar personalul medical nu trebuie să poarte pe mâini nici un fel de obiect decorativ care ar putea să împiedice o igienă perfectă a mâinilor. Toți cei care lucrează în servicii în care intră în contact cu oamenii trebuie să facă acest lucru, dar mai ales personalul medical care vine în contact cu pacienții', a spus profesorul Rafila, conform wowbiz.ro.

Sursa foto: Facebook, Instagram, Hepta

Citește și: Alexandru Rafila: 'Vaccinul antigripal va preveni co-infecția cu virusul gripal și cu noul coronavirus'. Când a preconizat că se va întâmpla acest fapt

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter