Medicul Streinu-Cercel, precizări de ultimă oră despre vaccinul împotriva coronavirusului COVID-19, care va fi adus în România, în maxim o lună

Publicat pe

Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, dă vești îmbucurătoare în plină epidemie de COVID-19. Medicul susține că un vaccin experimental împotriva coronavirus va ajunge în România în maxim o lună.

Medicul Streinu-Cercel, precizări de ultimă oră despre vaccinul împotriva coronavirusului COVID-19, care va fi adus în România, în maxim o lunăMedicul Streinu-Cercel, precizări de ultimă oră despre vaccinul împotriva coronavirusului COVID-19, care va fi adus în România, în maxim o lună

'În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase 'Matei Balș', avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. 

E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide.

Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie.' a zis Cercel, exclusiv pentru Antena 3.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter