Nutriționistul Mihaela Bilic: „Cu două ciorbe pe zi poți slăbi 30 de kilograme în 6 luni”

Publicat pe

Mihaela Bilic este cu siguranță cel mai bun medic nutriționist din România. Pe lângă faptul că sunt susținute științific și psihologic, recomandările ei alimentare sunt de bun-simț și intuitive pentru omul de rând.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Este ceea ce putem numi „dieta omului sărac'. Cu acest regim alimentar se poate obține o scădere de câteva zeci de kilograme din greutate corporală.

Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru', spune dr. Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii de la ProTv.

Mihaela Bilic: „Ciorba, alimentul ideal pentru slăbit'

'Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).

Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme'.

O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei.

S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriție.

Recapitulăm, de ce ne slăbește corect?

• Stă de 2 ori mai mult în stomac
• Dă senzația de sațietate
• Are jumătate dintr-o porție normală pentru un adult
• Are puține calorii

'Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin', promite dr. Mihaela Bilic.

Nutriționistul Mihaela Bilic: „Cu două ciorbe pe zi poți slăbi 30 de kilograme în 6 luni'Nutriționistul Mihaela Bilic: „Cu două ciorbe pe zi poți slăbi 30 de kilograme în 6 luni'

Citește și: De ce a fost Ioana acasă la Ilie Năstase, după ce a fost bătută

Citește și: Lidia Buble, probleme serioase de sănătate: „Am o durere cruntă. E nevoie de antibiotic și injecții

Citește și: Ce s-a întâmplat în seara în care Ioana a fost bătută de Ilie Năstase

Citește și: Oana Roman a depus actele de divorț. Cum se înțelege acum cu Marius Elisei: „Avem o relație…

'Cînd excludem o categorie de alimente, nu realizăm cum dezechilibrăm organismul. Natura ne-a făcut omnivori, adică să mâncăm din toate. Este împotriva vieții să credem că știm mai mult decât natura și să avem o alimenție restrictivă. Așadar diversitate alimentară, în cantitate mică', încheie medicul Mihaela Bilic.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter