Ministrul Sănătății susține că în spitale se pot trata peste 4.000 de pacienți de coronavirus: "Formele mai ușoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii"

Publicat pe

Victor Costache susține că formele mai ușoare de coronavirus se vor trata acasă, având în vedere că în spitale ar putea primi tratament circa 4.000 de pacienți.

Ministrul Sănătății susține că în spitale se pot trata peste 4.000 de pacienți de coronavirus: "Formele mai ușoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii"Ministrul Sănătății susține că în spitale se pot trata peste 4.000 de pacienți de coronavirus: "Formele mai ușoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii"

„Putem trata în spitale peste 4.000 de pacienți. Peste 4.000 de cazuri, formele mai ușoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii. Sper să avem încă o mie de ventilatoare, de săptămâna viitoare.

Astăzi avem o veste bună, a ajuns primul transfer din Turcia, materialele vor fi rapid distribuite către spitale.

Nu este o boală foarte complicată, dar necesită foarte multe resurse logistice, foarte multe medicamente și materiale sanitare. În București avem în jur de 1.700 de paturi libere”, a declarat ministrul Sănătății la Digi24.

În egală măsură, Victor Costache susține că urmează să se disemineze mai bine procedura izolării la nivel național, întrucât săptămâna viitoare vom avea la dispoziție un tel verde digital, bazat pe inteligență artificială, care va răspunde întrebărilor din online.

Ministrul face apel la calm și precizează că situația din țară este mult mai bună decât în alte țări cu un sistem sanitar mai puternic, având în vedere că s-au luat măsurile necesare din timp.

Sursa foto: Facebook, pixabay.com

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter