Primarul Iașiului, Mihai Chirica, se testează în fiecare săptămână pentru coronavirus. Directoarea Spitalului de Boli Infecțioase: "Nu a intervenit la mine. Poate a obținut acceptul unui medic"

Publicat pe

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat că se testează săptămânal de coronavirus, în condițiile în care testarea o fac doar cei care prezintă simptome clare sau care au intrat în contact direct cu oameni.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, se testează în fiecare săptămână pentru coronavirus. Directoarea Spitalului de Boli Infecțioase: "Nu a intervenit la mine. Poate a obținut acceptul unui medic"Primarul Iașiului, Mihai Chirica, se testează în fiecare săptămână pentru coronavirus. Directoarea Spitalului de Boli Infecțioase: "Nu a intervenit la mine. Poate a obținut acceptul unui medic"

Mihai Chirica a declarat la un post tv local că își face destul de des testul împotriva cornavirusului, întrucât se gândește atât la sănătatea sa, cât și la cea a colegilor.

„Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii', a menționat Chirica, potrivit ReporterIS.ro.

Chiar dacă testele nu se fac la cerere, edilul a precizat că ar fi o obligație. „Să precizăm că nu e un moft, ci o obligație!', a completat moderatorul. „O obligație, bineînțeles', a completat Chirica.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, șefa Spitalului de Boli Infecțioase a declarat că primarul nu a contact-o și că a aflat din presă depsre situație. „Nu a intervenit la mine. Poate a obținut acceptul unui medic din spital. Nu stau acum să fac anchetă, nu-mi văd capul de treabă'.

La rândul lui, un medic de la Spitalul de Neurochirurgie, a avut o reacție tranșantă în acest caz: „Este incredibil ce aud! Deci eu, stat, impun medicilor de ATI suspecți să stea 14 zile în carantină, deși știu că voi avea nevoie de ei și îi pot testa, și testez la cerere un primar?'.

Sursa foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter