Nelu Tătaru consideră că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie: "Este o patologie nouă. E dificil fără o perioadă de testare, de evaluare"

Publicat pe

Când vine vorba despre vaccinul anti-COVID, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră că acesta nu ar trebui să fie obligatoriu, ci doar recomandat, precum se întâmplă și în cazul celui antigripal.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Nelu Tătaru a ținut să precizeze într-un interviu acordat Digi24 că este adeptul schemei vaccinării obligatorii care este valabilă la momentul actual, însă în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID consideră ca aceasta nu ar trebui să fie obligatorie, ci doar recomandată, precum se întâmplă în cazul vaccinului antigripal.

„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece și prin al doilea. Suntem o rată dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se poate face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată, vaccinul nu-l avem. Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu„, a spus Tătaru.

Citește și: În plină relaxare, creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus.238 de infectați în doar 24 de ore!

Nelu Tătaru: „Nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”

Ministrul Sănătății subliniază că recomandă vaccinul anti-COVID ca și pe cel antigipal

Ca și vaccinul antigripal, ca și vaccinul anti-COVID, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie. Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală', a declarat ministrul.

Citește și: Avertismentul OMS! Teoria conform căreia coronavirusul a dispărut a fost infirmată.”În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravităţii”

În ceea ce privește legea privind vaccinarea obligatorie, Nelu Tătaru a precizat că pe aceasta o susține, oferind și argumente în acest sens: „Acolo sunt perfect de acord. Dacă ne uităm în urmă, unde tot ce a însemnat vaccin a început să capete și un curent antivaccinist – nu sunt de acord. Tot ce a însemnat vaccinarea obligatorie pentru bolile pe care le știm, sunt total de acord'.

Nelu Tătaru consideră că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie: "Este o patologie nouă. E dificil fără o perioadă de testare, de evaluare"Nelu Tătaru consideră că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie: "Este o patologie nouă. E dificil fără o perioadă de testare, de evaluare"

Sursa foto: Hepta

Citește și: Primul tratament cu anticorpi pentru coronavirus a intrat în faza de testare umană:”Primele rezultate sunt așteptate la sfârșitul lunii iunie”

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter