Noi simptome COVID-19. Sunt ușor de identificat dacă privești chipul unei persoane infectate

Publicat pe

În fiecare săptămână apar noi informații despre simptomele COVID-19 și studiile par să evidențieze semne de boală la care nu ne-am fi gândit vreodată. Recent, presa străină a scris despre identificarea unor alte simptome ale infecției cu coronavirus, ușor de citit pe chipul unei persoane bolnave.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Oamenii de știință au întocmit o listă cu semnele coronavirusului ce pot apărea și în perioada de incubație a a virusului în organism, simptome care pot fi vizibile, susțin cercetătorii, la nivelul buzelor, gurii și al ochilor.

Unii pacienții COVID-19 au raportat că au avut buzele crăpate și uscate în timpul infecției cu noul coronavirus. O parte din aceștia au precizat că au avut, de asemenea, buzele palide, potrivit Gândul.

Alți pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au avut leziuni dureroase în interiorul gurii. Oamenii de știință numesc acest tip de leziune enantem. Simptomul se manifestă sub forma unei erupții puternice care apare pe mucoasa cavității bucale.

Se pare că enantemul apare cu două zile înainte de apariția celorlalte simptome, potrivit cercetătorilor de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid.

Citește și: A fost stabilită ordinea apariţiei simptomelor COVID-19! Care sunt primele două manifestări care trebuie să te îngrijoreze

Alte simptome COVID-19 la nivelul gurii

Oamenii de știință au mai descoperit că o treime din pacienții COVID-19, care au prezentat erupții cutanate pe brațe și picioare, au suferit și de crăpături la colțul gurii. Acest simptom apare de obicei spre sfârșitul bolii, la aproximativ 2 săptămâni de la apariția primelor simptome.

Noi cercetări dezvăluie care sunt simptomele coronavirusului care ar putea apărea prima dată după ce o persoană contractează boala. Un studiu realizat de Universitatea din sudul Californiei și publicat în Frontiers in Public Health spune că febra este cel mai probabil primul simptom, urmat de o tuse și apoi dureri musculare.

Citeste si: Pas cu pas. Ce trebuie să faci dacă testul pentru COVID-19 ți-a ieșit pozitiv sau dacă ai simptome și bănuiești că ești infectat

Următoarele simptome cel mai probabil să apară sunt greața și / sau vărsăturile și diareea, potrivit The Telegraph.

„Traiectul GI superior (adică greață / vărsături) pare să fie afectat înainte de tractul inferior GI (adică diaree) în COVID-19, care este opus MERS și SARS', au scris oamenii de știință citați de csid.ro.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Dar sincronizarea și simptomele tractului gastro-intestinal superior și inferior diferențiază COVID-19.

Citeste si: Ce analize poți face pentru a afla dacă ai fost infectat cu COVID-19, dar n-ai avut simptome

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter