Cum arată noua declarație pe propria răspundere pentru ieșirea din localitate. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Publicat pe

De astăzi, România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă. Măsurile de relaxare au intrat în vigoare, iar românii vor trebui să completeze un formular doar dacă părăsesc localitatea în care stau. Iată cum arată noua declarație pe propria răspundere pentru a ieși din localitate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Deplaserea în afara localității se va face doar pe baza de declarație pe propria răspundere. Noul formular a intrat în vigoare începând cu data de 15 mai, atunci când unele restricții au fost scoase . Deocamdată, în hotărârea adoptată de Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență nu se precizează cum vor fi sancționați cei care încalcă aceste restricții.

Motivele pentru care vom putea ieși din localitate:

 • Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • Deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 • Deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 • Deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 • Deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 • Deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 • Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
 • Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • Deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 • Deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 • Deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Citește și: În ce condiții vom putea merge la mare și la munte după 15 mai. Nelu Tătaru: „Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat”

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter