Un nou simptom COVID-19. Până acum, indica o simplă răceală, dar acum a fost identificat și ca simptom al coronavirusului

Publicat pe

Cercetările privind COVID-19 continuă! Astfel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că și congestia nazală ar intra în rândul simptomelor de coronavirus!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Până la acest moment congestia nazală se număra printre simptomele care ajutau la diferențierea răcelii de coronavirus. După ultimele cercetări, însă, specialiștii au ajuns la concluzia că, de fapt, congestia nazală se adaugă pe lista simptomelor de COVID-19, potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor.

Citește și: Coronavirusul se poate transmite în cel mai neașteptat mod.Te poți infecta, dacă nu tragi apa la toaletă, cu capacul pus

În urma unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății s-a descoperit că 4.8% dintre pacienți s-au confruntat cu o congestie nazală ca simptom al COVID-19, din 55.924 de cazuri confirmate. Totuși, numărul este cu mult mai mic față de procentul celor care au prezentat febră (87.9%), tuse seacă (67.7%) sau stări de oboseală (38.1%), conform csid.ro.

Citește și: Atenție! Coronavirusul rezistă pe pâine până la 3 ore.Cum poți preveni infectarea

Pe lângă simptomele enumerate, la infectarea cu noul coronavirus se mai adaugă: dureri de cap și dureri musculare, durere în gât, diaree, conjunctivită, dureri de cap, pierderea gustului sau a mirosului, o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare, dificultăți de respirație sau dispnee, durere sau presiune toracică, incapacitatea de a vorbi sau de a se mișca.

Un nou simptom COVID-19. Până acum, indica o simplă răceală, dar acum a fost identificat și ca simptom al coronavirusuluiUn nou simptom COVID-19. Până acum, indica o simplă răceală, dar acum a fost identificat și ca simptom al coronavirusului

Când trebuie să ne îngrijoreze congestia nazală

Desigur, congestia nazală nu indică doar contractarea noului coronavirus. Acest simptom poate fi asociat cu diverse afecțiuni, cu atât mai mult odată cu venirea anotimpului rece.

Citește și: Cât rezistă coronavirusul pe bancnote și telefoane.Atenție, durata este mai mare decât în cazul virusului gripal!

Dacă acest simptom ține mai multe zile, atunci ar trebui consultat un medic. În cazul în care congestia nazală este asociată și cu alte simptome severe precum dificultatea de a respira, atunci pacientul trebuie să se prezinte de urgență la spital.

Desigur, congestia nazală ar putea fi semn și de alergie sau ar putea indica o răceală.

Sursa foto: pixabay, pexels

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter