Cât rezistă coronavirusul pe bancnote și telefoane. Atenție, durata este mai mare decât în cazul virusului gripal!

Publicat pe

Un nou studiu despre coronavirus scoate la iveală detalii îngrijorătoare. Specialiștii australieni au descoperit cât de mult rezistă coronavirusul pe bacnote și pe telefoane! Perioada este mai lungă decât se credea la început!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Încă de la început s-au transmis avertismente cu privire la bani și telefon. Specialiștii au recomandat plata cu cardul, tocmai pentru a se evita folosirea bacnotelor, care merg din mână în mână.

De asemenea, în privința telefonului s-a atenționat pentru a fi dezinfectat corespunzător, după fiecare ieșire sau folosire după ce s-a pus mâna pe un produs posibil contaminat.

Citește și: Un nou simptom COVID-19.Medicii au descoperit încă un semn al infectării cu noul coronavirus

Pentru că îngrijorările în privința celor două produse au crescut tot mai mult, pe fondul pandemiei, s-a analizat cât de mult rezistă coronavirusul pe suprafețele telefoanelor sau banilor. Potrivit Agenției Naționale de Știință a Australiei coronavirusul ar fi activ până la 28 de zile pe suprafața telefonului mobil, dar și pe bancnote, potrivit BBC

Citește și: Efecte devastatoare în organism, după vindecarea de coronavirus!Cu ce probleme se confruntă pacienții

Coronavirusul rezistă mai mult pe suprafețe decât virusul gripal

Studiile anterioare indicaseră că SARS-Cov-2 rezista numai 3 zile pe bani și sticlă și 6 zile pe oțel inoxidabil și plastic.

Citește și: Laura Cosoi nu se teme de coronavirus.Însărcinată fiind, vedeta și-a trimis fetița la creșă, în plină pandemie

Cât rezistă coronavirusul pe bancnote și telefoane. Atenție, durata este mai mare decât în cazul virusului gripal!Cât rezistă coronavirusul pe bancnote și telefoane. Atenție, durata este mai mare decât în cazul virusului gripal!

Analiza ce a fost publicată în Virology Journal a avut loc în laborator, la o temperatură de 20 de grade și în condiții de întuneric, dat fiind că deja s-a stabilit că razele UV pot distruge virusul.

De precizat ar fi că SARS-Cov-2 rezistă mai mult pe suprafețe decât virusul gripal, care, în exact aceleași circumstanțe, rezistă 17 zile.

Citește și: Cine este medicul care îl tratează pe Donald Trump de coronavirus.A fost medaliat de România

De asemenea, s-a mai stabilit că noul coronavirus rezistă mai mult la temperaturi ridicate decât la cele scăzute și că tinde să rămână o perioadă mai îndelungată pe o suprafață netedă, față de un material poros, conform protv.ro.

Sursa foto: pixabay.com

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter