Un nou simptom COVID-19. Medicii au descoperit încă un semn al infectării cu noul coronavirus

Publicat pe

Studiile arată că infectării cu noul coronavirus îi este asociat un alt simptom mai puțin obișnuit. Astfel, persoanele care au fost infectate cu COVID-19 au suferit nu doar din cauza neplăcerilor cauzate de tuse, dureri musculare, dureri de cap, pierderea mirosului și gustului, simptomele obișnuite ale bolii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, specialiștii din întreaga lume analizează în detaliu tot ce ține de virusul ucigaș provenit din China. După mai multe luni de cercetări, printre cele mai comune simptome de COVID-19 descoperite se enumeră pierderea gustului și a mirosului, febra, tusea seacă, durerile musculare etc.

Acum, medicii atenționează că a fost descoperit un nou simptom, care sugerează infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Recent, specialiștii din SUA au descoperit un caz neobișuit, al unei femei infectate cu coronavirus. Printre simptomele obișnuite, Meredith Harrel susține că a început să aibă probleme și cu auzul, iar asta a îngrijorat-o teribil. La scurt timp de la apariția primului disconfort, femeia a realizat că nu mai aude deloc cu o ureche, citează stirileprotv.ro news.yahoo.com.

„A fost ca și cum cineva ar fi aprins un întrerupător', a spus ea.

O săptămână mai târziu a făcut un test COVID-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Unul dintre doctorii care s-au ocupat de ea a precizat că acest simptom are legătură cu infecția cu SARS-CoV-2.

Citește și: Tratamentul anti-COVID al lui Donald Trump, administrat pacienților de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara!

Deși nu este neobișnuit ca virusurile, inclusiv rujeola, oreionul și meningita, să provoace pierderea auzului, legătura cu COVID-19 nu este încă oficială. Cu toate acestea, mai multe studii arată că este o ipoteză valabilă.

Un studiu pe această temă a demonstrat că 13% din 138 de persoane care au fost externate din spital au raportat modificări ale auzului. Pe lângă aceștia, in urma unui studiu, cercetătorii au descoperit că 13% din 138 de persoane care au fost externate din spital au raportat modificări ale auzului.

De asemenea, 233 de persoane din 1.567 de supraviețuitorii COVID-19 au precizat că au suferit de tinitus, țiuitul în ureche.

Citeste si: Noi simptome COVID-19. Sunt ușor de identificat dacă privești chipul unei persoane infectate

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter