Tratamentul anti-COVID al lui Donald Trump, administrat pacienților de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara!

Publicat pe

Tratamentul anti-COVId de care a beneficiat președintele Donald Trump li se administrează de azi și pacienților de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Această scemă de tratament a fost introdusă pentru prima oară la noi în țară la Institutul Matei Balș din Capitală.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ttrsatamentul anti-COVID, pe bază de anticorpi, de care a beneficiat și Donald Trump la scurt timp după ce a fost despistat pozitiv, a ajus și la spitalul Victor Babeș din Timișoara, fiind deja administrat pacienților.

Donald Trump a fost tratat cu un cocktail de anticorpi

Președintele Donald Trump a fost tratat de COVID-19 cu un „cocktail' de anticorpi monoclonali cu dublu rol – de reducere a intensității simptomelor și de micșorare a încărcăturii virale a pacientului.

„Este o combinație de doi anticorpi monoclonali care țintesc, practic, proteina de suprafață a virusului, acea proteină prin care virusul se atașează de celula țintă și prin intermediul căreia intră în interiorul celulei. Acești doi anticorpi monoclonali sunt selectați din serurile pacientului, din sângele pacienților care au avut această infecție și, ulterior, replicați, recombinați pe șoareci care au același tip de răspuns imun ca omul.

Practic, acești anticorpi monoclonali au un rol atât pentru prevenție cât și pentru terapie. Beneficiile din studiile de fază 1 și 2 sunt legate de scăderea încărcăturii virale a pacientului, deci, practic, reduce cantitatea de virus din organism, lucru care este direct dependent de pronostic. S-a observat că un pacient care are o încărcătură virală mare are un risc mai mare de a dezvolta o formă severă, ori aici e un beneficiu important. Al doilea lucru ar fi legat de reducerea intensității simptomatologiei.

Acești anticorpi din studiile făcute pe cei 275 de pacienți au un profil de siguranță foarte bun și, probabil că vor reprezenta, în momentul de față, o soluție de viitor pentru tratamentul acestei infecții. Compania farmaceutică este Regeneron, este recunoscută această companie pentru inovație și cercetare în terapia cu anticorpi monoclonali, ei au dezvoltat anticorpi monoclonali inclusiv pentru ebola', a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar Central.

Citește și: Theo Rose de la Bravo, ai stil! Celebrities, totul despre relația cu nepotul lui Nea Mărin: „E inteligent și superb!” Cum s-au cunoscut / EXCLUSIV

La începutul săptămânii, Agenția Națională a Medicamentului a aprobat în sfțrșit tratamentul care l-a vindecat pe Donald Trump și care se găsea deja la Institutul Matei Balș, iar acum pacienţii români benefiaciză de el.

Pe de altă parte, Remdesivirul, cel mai eficient tratament anti-COVID de până acum, lipseşte din multe spitale din România în momentul de față. Autoritățile au anunțat însă că este posibil ca, săptămâna viitoare, să ajungă în România câteva doze de Remdesivir.

Citește și: Raluca Zenga recunoaște problemele din căsnicie: „Walter mi-a iertat multe, a avut de-a face cu un copil capricios și răsfățat!”

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter