Efecte devastatoare în organism, după vindecarea de coronavirus! Cu ce probleme se confruntă pacienții

Publicat pe

Până la acest moment, peste 27 de milioane de persoane s-au vindecat după ce au contractat noul coronavirus. Însă, se pare că în cazul multor pacienți calitatea vieții a cunoscut schimbări dramatice, având în vedere efectele pe care organismul le resimte. Iată ce spun cercetătorii!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cercetătorii americani și britanici au ajuns la concluzia că mulți dintre pacienții care au avut COVID-19 au rămas cu sechele după boală, potrivit The Sun.

Citește și: Laura Cosoi nu se teme de coronavirus.Însărcinată fiind, vedeta și-a trimis fetița la creșă, în plină pandemie

Medicii spun că boala poate avea un impact devastator pe termen lung asupra sănătății pacienților, provocând daune serioase organismului. Se raportase deja anterior că aproximativ 75% dintre pacienți suferă încă la mai mult de trei luni după recuperare.

Efectele COVID-19 nu sunt doar asupra plămânilor, cu toate că mulți mai suferă de ARDS (sindrom de detresă respiratorie acută), ceea ce înseamnă că organul nu funcționează la capacitate maximă. Însă, și alte organe au de suferit în urma SARS-Cov2.

Citește și: Cine este medicul care îl tratează pe Donald Trump de coronavirus.A fost medaliat de România

Efecte devastatoare în organism, după vindecarea de coronavirus! Cu ce probleme se confruntă paciențiiEfecte devastatoare în organism, după vindecarea de coronavirus! Cu ce probleme se confruntă pacienții

Astfel, una dintre problemele cele mai des întâlnite vizează capacitatea de concentrare și memoria pe termen lung, care ar fi serios afectate.

Ficatul, inima și mobilitatea, afectate de COVID-19

La rândul lui, ficatul este afectat. Un studiu din China a sugerat anterior că multe persoane care au fost infectate cu noul coronavirus pot dezvolta leziuni hepatice. Și s-a dovedit a fi adevărat după ce oamenii de știință au analizat rezultatele testelor de sânge a 34 de pacienți cu COVID-19 pe parcursul spitalizării.

Citește și: Un tânăr de 27 de ani, care s-a infectat în martie cu coronavirus, este încă bolnav!”Trăiesc cu asta de 6 luni”

În egală măsură, pacienții de COVID-19 au probleme și la nivelul mobilității: nu-și mai coordonează mișcările, merg cu dificultate, se descurcă greu să scrie de mână și li se întâmplă frecvent să scape obiecte pe jos.

Nu în ultimul rând, bolnavii întâmpină și probleme de inimă, suferă de aritmie, au o respirație mai scurtă și simt că se sufocă atunci când depun efort.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter