Obiectul care nu trebuie să lipsească din nicio casă, pe timpul pandemiei de coronavirus. Cum poți depista boala înainte să se agraveze

Publicat pe

Deși suntem cu toții informați cu privire la simptomele coronavirusului, un medic britanic ne atrage atenția că putem depista potențiala infectare înainte ca boala să se acutizeze și să cerem ajutor. Iată ce nu trebuie să lipsească din casa nimănui și cum poți depista coronavirusul!

Coronavirusul debutează, cu excepția cazurilor asimptomatice, în același fel: bolnavii prezintă febră, este posibil să simtă oboseală, dureri musculare şi să fie chinuiţi de o tuse seacă. Un mic procent dintre bolnavi este posibil să fi simţit o stare de greaţă cu o zi-două înainte sau se poate să fi avut diaree. În 90% dintre cazuri, primul semn este febra, pe care nu toată lumea o depistează însă de la început.

În concluzie, din casele noastre nu ar trebui să lipsească termometrul, instrument medical care ne poate ajuta să depistăm mai repede o potențială infectare cu noul coronavirus. Asta cu atât mai mult în faza inițială febra nu este neapărat depistată, dacă depășește cu puțin 37 de grade Celsius.

În 90% dintre cazuri, bolnavii de coronavirus fac febră

Doctorul Mark Gallagher, un cardiolog britanic care lucrează într-un spital unde sunt tratați pacienți cu coronavirus, a povestit că, în momentul în care termometrul i-a arătat 37.9 grade Celsius, s-a temut de ce-i mai rău. Și, într-adevăr, testele au dovedit că se infectase cu COVID-19.

„Semnele erau clare, absolut subite și severe”, a povestit medicul. Așadar, am știut ce era, dar toată lumea trebuie să-și ia temperatura, deoarece semnele de infectare pot fi subtile”, a conchis Gallagher.

În concluzie, este indicat ca în fiecare gospodărie să existe cel puțin un termometru, pentru că, luată din pripă, boala poate fi altfel tratată și, mai mult, pacientul, odată intrat în carantină, nu-i mai infectează pe cei din jur – conform cecetătorilor, un bolnav poate infecta cel puțin alte 4 persoane!

De asemenea este foarte important să nu ne tratăm acasă, după ureche – cea mai bună dovadă este faptul că s-au epuizat stocurile de paracetamol din farmacii -, ci la primele semne de febră să cerem ajutorul medicului!

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter