Guvernul României, clarificări legate de administrarea ibuprofen în cazul infecției COVID-19, cu noul coronavirus: "Este recomandat paracetamolul"

Publicat pe

Guvernul României a postat, pe Facebook, un mesaj menit să clarifice dilema națională legată de administrarea ibuprofen (substanță prezentă și în Nurofen, de exemplu) în cazul infecției COVID-19, determinată de noul coronavirus din China. Deși nu sunt suficiente studii care să confirme efectele adverse ale ibuprofen, în mod oficial se recomandă evitarea lui în favoarea paracetamol.

„Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății sunt în proces de evaluare a efectelor administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus. Ipotezele emise de experți francezi au avertizat asupra unor posibile efecte adverse ale administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus.

Pe 17 martie 2020, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunțat că nu există dovezi suficient de puternice că ibuprofen agravează COVID19.

Până la apariția de noi date științifice, aceștia au actualizat recomandările privind tratamentul simptomelor infecției cu coronavirus. Este recomandat paracetamolul, cu excepția cazurilor în care un medic recomandă explicit altceva. Același ghid le recomandă pacienților aflați în tratament cu ibuprofen să NU întrerupă administrarea de ibuprofen fără consultarea medicului', a transmis Guvernul României.

Citește și:

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă: „Virusul stă în aer și jumătate de oră

După multe teste, China anunță un medicament eficient împotriva noului coronavirus

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter