Organizaţia Mondială a Sănătăţii NU crede în apariția celui de-al doilea val COVID-19: "Virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască". Îndemnul OMS către populație

Publicat pe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) transmite că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult' posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii NU crede în apariția celui de-al doilea val COVID-19: "Virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască". Îndemnul OMS către populațieOrganizaţia Mondială a Sănătăţii NU crede în apariția celui de-al doilea val COVID-19: "Virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască". Îndemnul OMS către populație

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Într-un interviu acordat postului de radio din Barcelona RAC-1, Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a cerut totuşi „multă prudenţă' şi „bun simţ' în această fază „foarte critică' de eliminare a restricţiilor.

Responsabila OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare' şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase'.

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile', a spus Maria Neira.

Potrivit lui Neira, „a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni'.

Totuşi, a precizat ea, „nu putem face multe previziuni deoarece următoarele săptămâni vor fi o fază critică'.

„După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală', a spus responsabila OMS cu privire la ridicarea restricţiilor din prima fază.

Citește și:

Studiu: 5 afecțiuni ale pielii care pot semnala existenţa infecției COVID-19. Ce simptome ar trebui să te trimită de urgență la medic

Alexandru Rafila descurajează mănușilor de protecție în spații publice: „Decât să porți o pereche patru ore, mai bine te speli din oră în oră!”

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter