Studiu: 5 afecțiuni ale pielii care pot semnala existenţa infecției COVID-19. Ce simptome ar trebui să te trimită de urgență la medic

Publicat pe

O nouă cercetare realizată de Academia Spaniolă de Dermatologie pe 375 de subiecţi arată că pacienţii suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19 ar putea avea diverse manifestări cutanate. Acestea pot fi consecinţe ale infecţiei cu noul coronavirus, cât şi factori de risc în transmiterea infecţiei, deoarece bariera cutanată este afectată şi favorizează pătrunderea virusului.

Studiu: 5 afecțiuni ale pielii care pot semnala existenţa infecției COVID-19. Ce simptome ar trebui să te trimită de urgență la medicStudiu: 5 afecțiuni ale pielii care pot semnala existenţa infecției COVID-19. Ce simptome ar trebui să te trimită de urgență la medic

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

1.Pseudodegerături (chillblains) – se prezintă ca edeme de culoare închisă, în general localizate pe mâni şi picioare, însoţite de punctuleţe mici roşii sau vineţii cauzate de spargerea vaselor mici de sânge de la suprafaţa pielii.

2. Urticarie – aproape un sfert din participanţii la studiu au dezvoltat leziuni de tip urticarie pe piele, de culoare roz sau alb, de tipul iritaţiei cauzate de urzici. Aceste manifestări sunt însoţite de mâncărime şi se pot extinde pe tot corpul, inclusiv pe palme şi braţe, potrivit studiului citat de csid.ro.

3. Erupţie de tip exantem – în aproape jumătate din cazuri au fost descrise erupţii mici roşii, plate sau uşor ridicate, dezvoltate uneori în jurul foliculilor de păr.

4. Vezicule pline cu lichid – acestea sunt însoţite de prurit şi apar cu precădere pe trunchi. În anumite cazuri, veziculele pot conţine sânge şi se pot extinde pe corp.

5. Necroză – aceasta survine în momentul în care este afectată circulaţia sângelui la nivelul pielii şi se manifestă cu precădere în rândul pacienţilor vârstnici şi cu forme grave de coronavirus. Anumite porţiuni de piele devin roşii sau chiar violacee.

Cele mai importante 10 simptome care te ajută să-ți dai seama, din timp, dacă te-ai infectat cu COVID-19

1. Respiraţia dificilă

E cel mai grav simptom al coronavirusului, însă nu apare din momentul infectării și, în unele cazuri, atunci când a fost identificat a fost prea târziu.

2. Febra

Dacă temperatura trece de 38 de grade ne putem pune primele semne de întrebare.

3. Tusea uscată

Infecției COVID-19 îi este asociată o tuse uscată, incomodă și resimțită în piept.

4. Frisoanele și durerile musculare

In unele cazuri au apărut și frisoane, ca urmare a temperaturii ridicate, semn că sistemul imunitar luptă cu infecția. În cazuri rare, a apărut și delirul.

5. Confuzia

Capacitatea sau o parte din ea de a fi alert, de a reacționa normal la situațiile de zi cu zi se pierde.

6. Probleme digestive

Este unul dintre simptomele care la începutul crizei nu au fost considerate simptomatice ale COVID-19.

7. Ochii roșii

Tot mai mulţi pacienţi depsistaţi pozitiv s-au plâns de acest simptom. Se recomandă ca în cazul purtării lentilelor de contact să fie înlocuite cu ochelari.

8. Fără miros și fără gust

Dacă apare, este doar un efect ușor sau moderat al virusului. Anosmia este, totuși, un indiciu semnificativ al prezenței în organism a COVID-19.

9. Oboseală

Un raport oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică faptul că aproape 40% din cele aproape 6.000 de persoane analizate au resimţit oboseală nejustificată și nevoia de a dormi.

10. Dureri de cap și de gât

Dintre cele 6.000 de cazuri analizate de OMS în China, 14% dintre cazurile de Covid-19 au prezentat simptome de durere de cap și gât, în timp ce aproape 5% au avut congestie nazală.

Citește și:

De ce fumătorii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească de COVID-19! Un medic a explicat pe înțelesul tuturor: „Dacă și oferi țigara altora, riscul este imens'

Cum să speli hainele corect, în timpul pandemiei COVID-19: „Virusul rezistă mai mult pe hainele din poliester și mai puțin pe cele din bumbac”

Un fotbalist infectat cu COVID-19 face dezvăluiri despre felul ciudat în care simptomele diferă de la o persoană la alta: „Mă gândeam că a doua zi mă voi trezi fără să fiu capabil să respir'

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter