Un alt simptom neașteptat asociat cu noul coronavirus: halucinațiile. Un studiu arată care ar fi riscurile pe termen lung

Publicat pe

Persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus ar putea avea înclusiv halucinații. Cel puțin așa arată cel mai nou studiu condus de Institutul de Sănătate Mintală al UCL.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Lucrarea publicată în The Lancet Psychiatry, a compilat rezultatele studiilor pe termen scurt și lung ale persoanelor spitalizate de coronavirusuri recente, respectiv SARS (sindromul respirator acut sever) în 2002-2004, MERS (Orientul Mijlociu, sindrom respirator) în 2012, precum și COVID-19 în acest an.

În urma analizei s-a constat că una din patru persoane internate în spital și testată pozitiv pentru noul coronavirus ar putea suferi halucinații pe timpul infecției. În același timp, specialiștii avertizează că acestea ar putea crește riscul de deces sau cel puțin, ar putea prelungi perioada internării, transmite medicalxpress.com.

Citește și: Cum arată locul de vis unde Iulia Vântur și Salman Khan s-au retras din cauza pandemiei de coronavirus:'Este casa noastră de vacanță, suntem izolați'

Până la acest moment nu se cunosc efectele recuperării în urma infecției, însă medicii avertizează că există riscuri pe termen lung, iar acestea ar fi sindromul de stres post-traumatic (PTSD), oboseala cronică, depresie și anxietate.

În timpul internării în spital, mai multe persoane infectate cu noul coronavirus au raportat simptome de delir precum confuzie, agitație și stare de conștiință alterată.

Sursa foto: unsplash.com

Citește și: Medicul Rafila, răspuns pentru persoanele care susțin că NU există coronavirusul:”Particula virală se poate vedea la microscop”

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter