Medicul Rafila, răspuns pentru persoanele care susțin că NU există coronavirusul: "Particula virală se poate vedea la microscop"

Publicat pe

Medicul Alexandru Rafila vine cu explicații pentru persoanele care susțin că nu există coronavirusul, explicând că „particula virală se poate vedea la un microscop electronic”.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Este evident că bolile infecțioase există și pornind de la acest argument și de la cel al epidemiei de rujeolă, când multe persoane s-au opus vaccinării din cauza scepticismului, medicul explică faptul că particulele virale se pot vedea la microscop. Bacteriile sunt mari, însă existența virusului nu poate fi negată, atât timp cât se pot urmări „efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează”.

Citește și: Povestea impresionantă a medicului Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar, răpus de coronavirus:”Abia respira şi a fost dus cu oxigenul să ajute un pacient. Era un om de o decenţă formidabilă”

„Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri.

Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi.

Citește și: Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă privind coronavirusul:”Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor”

Rafila: „La bacterii e mai simplu că sunt mai mari”

Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează.

Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu există și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează:”S-ar putea ca noul coronavirus să nu fie eradicat niciodată!”

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter