Peste 100 milioane de chinezi, din nou în carantină, din cauza COVID-19! Coronavirusul ar fi suferit mutații

Publicat pe

Autoritățile chineze sunt din ce în ce mai îngrijorate, după ce al doilea val de COVID-19 pare să își facă apariția! Mai mult, virusul ar fi suferit mutații, fiind acum și mai greu de vindecat…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În timp ce multe dintre țările afectate de noul coronavirus se află pe o pantă descendentă a ratei infecțiilor, iată că în China s-a dat alarma din nou, deși în ultima vreme numărul celor infectați cu COVID-19 părea să fi scăzut. Recent, autoritățile chineze au impus restricții de carantină în două orașe din provincia Jilin, situată în nord-estul țării .

Jilin face parte dintr-o provincie mai mare, situată în regiunea Dongbei, care găzduiește peste 100 de milioane de rezidenți (mai exact, 108 milioane). Mai mult, autoritățile cataloghează nivelul de pericol din zonă ca fiind unul de risc înalt, scrie express.co.uk.

Pacienții infectați sunt mai greu de depistat!

Medicii chinezi au observat că pacienții infectați recent în nord-estul Chinei se manifestă diferit față de cei din Wuhan, unde a izbucnit epidemia, și sugerează că agentul patogen ar fi suferit mutații, ceea ce va complica eforturile cadrelor medicale de a vindeca boala.

Pacienții descoperiți în provinciile Jilin și Heilongjiang au fost purtători ai virusului pentru o perioadă mai lungă de timp și a durat mai mult până ce testele lor au devenit negative. Mai mult, conform medicilor, în cazul pacienților recent infectați a durat uneori între una și două spătămâni până și-au făcut apariția primele simptome, ceea ce îngreunează misiunea autorităților de a depista bolnavii înainte ca boala să se împrăștie.

Citește și: Meghan Markle și Prințul Harry au aniversat 2 ani de căsnicie. Cum au sărbătorit momentul: „S-au asigurat că nimeni nu îi va suna”

Milioane de oameni, din nou în carantină!

În acest moment, în Jilin, pentru a opri răspândirea coronavirusului, autoritățile au oprit circulația către și dinspre orașele vecine, iar în Shulan, toate satele și zonele rezidențiale au fost închise după un focar similar de cazuri COVID-19, izbucnit săptămâna trecută. De asemenea, școlile, locurile publice și transportul în comun au fost închise, în timp ce copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști.

Citește și: Îl mai ții minte pe Costel, din Vacanța Mare? Radu Pietreanu a suferit de o boală gravă, dar s-a vindecat și a reluat colaborarea cu Mugur Mihăescu: „Am zis să mai râdem, să ne mai jucăm un pic”

Locuitorilor le este permis să părăsească locuințele doar din motive justificate, dar nu mai mult de două ore, o dată la două zile. Angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție, dar medicamentele antifebrile sunt interzise la farmacii pentru a împiedica oamenii să-și ascundă simptomele, scrie bloomberg.com.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter