Paracetamolul se găsește tot mai greu în farmacii! În ce condiții îl puteți cumpăra de acum înainte

Publicat pe

Paracetamolul a dispărut foarte repede din farmacii după ce populația a înțeles că acesta poate ajuta în combaterea COVID-19. Iată care sunt condițiile în care îl veți putea achiziționa de acum înainte!

Banalul paracetamol, una dintre pastilele nelipsite în orice gospodărie, s-a epuizat în doar câteva zile de pe piață, asta după ce a circulat informația că poate combate simptomele de infectare cu noul coronavirus. Românii și-au făcut imediat stocuri, iar pe piață, în cazurile fericite, au rămas medicamentele conținând aceeași substanță activă, însă cu prețuri sensibil mai mari.

„Oamenii au cumpărat foarte mult paracetamol. Paracetamolul se gasește în continuare în farmacii, într-o formă mai redusă, cu alte denumiri comerciale. Produse străine, într-adevar puțin mai scumpe”, a declarat farmacista Beatrice Speteanu.

Două cutii de paracetamol de persoană

Dat fiind că deja se poate vorbi despre o criză a paracetamolului pe piața medicamentelor din România, după ce vânzările s-au dublat și stocurile au fost aproape epuizate, a fost luată o decizie menită să regleze situația. Drept urmare, de acum înainte paracetamolul va fi raţionalizat în farmacii, Colegiul Farmaciștilor cerând să nu fie vândute mai mult de două cutii de persoană.

Dat fiind că riscurile pentru sănătate sunt foarte mari în caz de supradozaj, este bine ca populația să țină cont de faptul că tratarea noului coronavirus se face doar după scheme oficiale.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter