Parada de Ziua Națională a României, fără avioane și elicoptere. De ce nu este show aviatic de 1 Decembrie, în București

Publicat pe

Parada de Ziua Națională a României, fără avioane și elicoptere. Anul acesta, parada de Ziua Națională a României se desfășoară fără avioane și elicoptere, în București. Unul dintre cele mai așteptate momente de 1 Decembrie, și anume momentul în care avioane ar fi trebuit să zboare pe cerul Capitalei, nu va avea loc.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Parada de Ziua Națională a României, fără avioane și elicoptere. Forțele Aeriene Române au decis să anuleze zborul avioanelor din cauza condițiilor meteorologice și pentru a nu pune în pericol viața piloților. Astfel, Aviația militară a decis ca astăzi, la parada de Ziua Națională a României, avioanele și elicopterele să nu se ridice de la sol, din cauza vremii neprielnice.

Parada de Ziua Națională a României, fără avioane și elicoptere. De ce nu este show aviatic de 1 Decembrie, în BucureștiParada de Ziua Națională a României, fără avioane și elicoptere. De ce nu este show aviatic de 1 Decembrie, în București

Parada de Ziua Națională a României, fără avioane și elicoptere

La parada din acest an, urmau să fie trei momente speciale ale aviației, care, din păcate, nu vor mai avea loc. Și asta din cauza vremii. Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, precizează că plafonul de nori este foarte jos și avioanele nu pot zbura în siguranță în formațiile stabilite pentru paradă.

„Din păcate nu vom putea survola la București. Prognoza nu ne permite. Asta nu înseamnă că avioanele noastre nu pot zbura pe o astfel de vreme', spune la Euronews generalul Daniel Petrescu.

Meteorologii au emis, în urmă cu scurt timp, o avertizare cod galben de freezing rain și ploi cu depuneri de polei. Avertizarea este valabilă în sud, est și sud-est, până la ora 12:00.

La București, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40 – 50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0…1 grad.

Citește și: Ce se întâmplă dacă refuzi încorporarea în caz de război.Categoria de vârstă vizată

Citește și:Povestea lui Adrian Chira, patriotul de 6 ani, care nu lipsește de la paradele de 1 Decembrie.Băiețelul știe la perfecție istoria României!

Cine a participat la parada de 1 Decembrie, de Ziua Națională

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, la parada de 1 Decembrie din București au participat peste 1.500 de militari și specialiști din MApN, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor.

De asemenea au defilat defila și militari străini, din cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Divizia istorică 101 Aeropurtată a Armatei SUA – care a debarcat în Normandia în Al Doilea Război Mondial – va face parte din detașamentul de paradă, „fiind prima dată după al Doilea Război Mondial când participă la o astfel de acțiune în Europa'. 

La ora 12.00 în zona Piața Arcul de Triumf s-a organizat expoziția de tehnică militară în Piața Arcul de Triumf.

Între orele 19:00-22:00, militarii se vor retrage cu torțe pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Național – Cal. Victoriei, Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenței – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Șos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd.General Paul Teodorescu – Bd.Timișoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter