Plaja Navagio din Zakynthos va fi închisă vara aceasta pentru turiști. Ce motiv au invocat autoritățile din Grecia

Publicat pe

Plaja Navagio sau Shipwreck, din Zakynthos, va fi închisă vara aceasta pentru turiști, potrivit unui anunț făcut de autoritățile din Grecia. Deși se află în topul celor mai frumoase plaje din lume, celebră pentru nava sa naufragiată în anul 1986, se pare că aceasta va fi inaccesibilă turiștilor în sezonul estival. Pe 8 martie, o echipă de experți ai Organizației de Planificare și Protecție Antiseismică (OASP) a făcut o vizită la fața locului și s-a constat că există un risc semnificativ de alunecări de teren.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Navagio a fost votată ca fiind cea mai frumoasă plajă din lume, fiind o atracție de neratat  pentru turiștii care ajung pe insula Zakynthos. Vara aceasta, plaja va fi închisă pentru turiști și localnici de teama alunecărilor de teren. La începutul lunii martie, o echipă de experți ai Organizației de Planificare și Protecție Antiseismică (OASP) a constat că există un risc semnificativ de alunecări de teren din cauza eroziunii stâncilor din jur, după un control regulat de siguranță.

Se știe că românii sunt clienți fideli ai litoralului grecesc, însă, în acest sezon estival, nu vor putea vizita emblematica plajă Navagio. Anunțul a fost făcut de autoritățile din Zakynthos în urmă cu câteva zile, spre dezamăgirea multora, care și-au planificat deja sejururi în această destinație.

Citește și: Simona Gherghe lipsește de la emisiunea Mireasa, iar Gabi Cristea a înlocuit-o: „Din păcate, în viață, trebuie să alegi”

Citește și: Ilie Năstase neagă divorțul de Ioana Simion: „Nici vorbă de separare. Noi ne înțelegem bine”

Citește și: Mihai Petre s-a accidentat pe o pârtie din Elveția: „M-am trezit pe jos, respirând greu'. Cum se simte acum

Citește și: Cristian Țânțăreanu, pe șantier la 78 de ani, deși a suferit de cancer: „Dacă stăteam acasă, la televizor, acum eram un ramolit”

Plaja Navagio din Zakynthos va fi închisă vara aceasta pentru turiști

Pe 8 martie, o echipă de experți ai Organizației de Planificare și Protecție Antiseismică (OASP) a făcut verificări pe plaja Navagio și a sesizat un risc crescut de alunecări de teren în regiune. Astfel, una dintre cele mai mari atracții de pe insula Zakynthos va fi inaccesibilă turiștilor.  

„Siguranța rezidenților și a vizitatorilor este mai presus de orice, iar decizia a fost luată ținând cont de noile date științifice ale OASP și ale președintelui acestuia, profesorul Efthymios Lekkas, având în vedere numărul mare de vizitatori din zonă în timpul sezonului turistic', a transmis ministrul Vassilis Kikilias.

În anul 2018, șapte persoane au fost rănite într-o alunecare de teren pe aceeași plajă, motiv pentru care a fost închisă până în aprilie 2019.

Românii se plâng de prețurile sejururilor în Grecia în 2023

Grecia reprezintă una dintre destinațiile preferate ale românilor. Mulți dintre aceștia au început deja să-și planifice concediile în insulele grecești, însă recunosc că prețurile au crescut considerabil față de anii precedenți. Pe grupurile de Facebook, internauții au început să-și exprime așteptările și nemulțumirile față de pachetele turistice oferite de agenții.

„Prinos, două camere duble plus una single, 5 adulți (12-21 august) 9 nopți, cu mic dejun, 2.115€. 85€ camera dubla și 69 single!', a scris un internaut pe grupul „Forum Thassos'.

„Bună ziua. Cazare în Limenas 6 nopți (4-10 iulie) cu mic dejun în cameră, doi adulți și doi copii de 8 și 12 ani, un studio cu 2 camere lângă plajă. Am plătit 960 euro', comentează un alt turist român.

Sursa foto: Pexels

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă