Plecări în masă la spitalul din Orăştie. Mai mulţi medici şi-au dat demisiile după apariţia Ordonanţei Militare 4

Publicat pe

Managerul spitalului din Orăştie a anunţat că mai mulţi medici din secţia ATI şi-au înaintat demisiile după apariţia Ordonanţei Militare 4. 

Situaţie incredibilă la secţia de ATI a Spitalului din Orăştie. Singurul medic de terapie intensivă, 5 asistente și 5 infirmiere din acea secţie au demisionat, și au făcut-o în cel mai incredibil mod: s-au ridicat şi au plecat, lâsând pacienţii în grija unei singure asistente.

Citește și: Fotografia care a scandalizat toată țara! Aeroportul Otopeni, plin-ochi, în plină pandemie de coronavirus! Oamenii s-au îmbulzit și s-au înghesuit la control pașapoarte

„Sunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o să fie activitate pe terapie intensivă, în dimineața asta noi, culmea, chiar în dimineața asta, aveam întâlnire cu un alt medic pe care voiam să-l luam în cadrul spitalului. Doamna a decis să vină la noi, va fi incadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Paști', spune Grațiela Achim, managerul Spitalul Muncipal Orăștie.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. 1952 persoane infectate, 209 pacienți vindecați și 47 morți

„Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus că nu. Acum sunt în drum spre Orăștie. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus că le este frică de acest coronavirus și că dacă vor lucra acolo vor muri. Aceasta este explicația care mi-a fost dată. În spital nu sunt internate persoane infectate cu Covid-19', a declarat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara.

Azi dimineața am suspendat din funcție managerul spitalului de la Deva. Sâmbătă a fost într-o emisiune la TV și s-a apucat să facă fel de fel de afirmații, care în loc să încurajeze, nu a făcut decât să demobilizeze.Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter